İnanılmaz Dadlı Və Ətirli “Qarmoşka” Çörək

Yields: 1 Serving

Qrildə bişən ət yeməklərinin yanına inanılmaz dadlı və ətirli “qarmoşka” çörəklər hazırlaya bilərsiniz. Bu dadlı çörəyi əlinizlə qopararaq yeyə bilərsiniz. Evdar.az ətirli çörəyin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

  • 275 qr un
  • 100 ml süd
  • 2 qr duz
  • 10 qr şəkər tozu
  • 8 qr maya
  • 1 ədəd yumurta
  • 50 qr kərə yağı
  • 70 qr pesto sousu

Hazırlanma qaydası:

Unu bir qaba ələyib, üzərinə maya əlavə edib qarışdırın. Şəkər tozu, yumurta, süd, əridilmiş kərə yağı və duzu əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Qabın üzərinə streç salafan örtüb isti yerdə 1 saatlıq mayalanmağa qoyun. Mayalanan xəmiri dəzgahın üzərinə 5 mm qalınlığında düzbucaqlı formada yayın. Daha sonra pizza bıçağıyla 4 düz zolaqlar kəsin. Zolaqlara pesto sousu yaxın (və ya digər içlik ). Zolaqları bir-birinin üstünə qoyub bərabər hissələrə kəsin. Alınan hissələri bir-birinin üstünə qoyub qəlibə yerləşdirin. Üzərini salfetlə örtüb 45 dəqiqəlik isti yerdə saxlayın. Əvvəlcədən 190 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir