Faydalı Faydalı Məsləhətlər

Tərəvəzlərin Yeyilmə Mövsümləri-Siyahı

Mütəxəssislər sağlam qidalanma baxımından bol miqdarda tərəvəz istifadə edilməsini məsləhət görür. Ancaq tərəvəzləri hormonsuz və sağlam bir şəkildə istehlak etmək istəyirsinizsə mövsümündə yeməlisiniz. Hansı tərəvəzi hansı mövsümlərdə istifadə etməyi bilmirsinizsə , Evdar.az-ın təqdim etdiyi məlumatları diqqətlə oxumağınızı tövsiyyə edirik.

  • Yaşıl soğan: İyul, Avqust, Sentyabr istisna olmaqla digər bütün aylarda
  • Təzə lobya: Aprel-İyul
  • Ağ kələm: Noyabr-Fevral
  • Cəfəri: hər ay
  • Quru soğan: hər ay
  • Şüyüd: hər ay
  • Pomidor: İyun-Noyabr
  • Gül kələmi: Dekabr-Fevral
  • Pərpətöyün: May –Sentyabr
  • Yaşıl bibər: İyun-noyabr
  • Kəvər: Noyabr-Mart
  • Badımcan: İyun-Noyabr
  • Çarliston bibər: İyun-Sentyabr
  • Təzə üzüm yarpağı: May-İyul
  • Yerkökü: Sentyabr-Mart
  • Acı bibər: İyun –Oktyabr
  • İspanaq: Noyabr-Mart

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir