Kiçik balıqlar qızartmalar üçün idealdır. Palamut kimi böyük balıqlar isə dilim halında qızardılmalıdır. Balıqları una batardıqda həm daha ləzzətli olur, həm də tavaya yapışmır. Balıqları yumamışdan əvvəl yaxşıca təmizləyib və kağız dəsmal ilə yaxşıca qurudun. Tavada qızartdıqda balığın yağı özünə çox çəkməməsi üçün qızğın yağda və yüksək odda qızardılmalıdır.
Sobada bişirmə üsulunda isə balıqlar 180 dərəcədə, bir soba qabının içərisində tərəvəz ilə birlikdə bişirilməlidir. Sobada bişirmə həm asan, həm də olduqca yüngül bir üsuldur. Bu bişirmə üsulu kiçik və böyük balıqlar üçün də uyğundur. Öz suyunda və tərəvəzlərin suyunda bişən balıqlar hər zaman daha ləzzətli olur.
Qrildə qızartma üçün ən yaxşı balıqlar iri və yağlı olanlardır. Əgər başqa balıqları seçsəniz qızartdıqda yapışacaq. Qrildə qızartmmışdan əvvəl balıqlara 2-3 saat əvvəl soğan suyu və zeytun yağı yaxsanız daha ləzzətli olar.Tez bişirmək üçün balıqları hissələrə bölərək şişə də çəkə bilərsiniz.
Adətən losos balığını bu üsulla bişirirlər. Bu bişirmə üsulu balığın qaynayarkən formasının itməməsi üçündür. Bu üsul üçün balıqları su dəyməyəcək şəkildə streç salafanla möhkəm bükün. Daha sonra yaxşıca qaynayan suyun içərisinə atıb bişirin.
Şiş, ətli və quşbaşı doğranacaq balıq növləri üçün tətbiq oluna bilər. Saxsı isə həm ətli, həm də xırda balıq növləri üçün uyğundur.
Tavada qızartma üçün uyğundur. Yağlı kağızda və ya dəmir torda da bişirilə bilər.
Qızartma və sobada bişirilməyə uyğundur. Buğlaması və şorbası da olduqca ləzzətli olur.
Tavada, şişdə və file kimi bişirmək olar.
Tava, soba, qrildə qızartma kimi bişirmək olar. Buğlaması da çox ləzzətlidir.
Tavada və sobada bişirilən bu balıq çox ləzzətli olur.
Yağlı kağızda və buğlaması ləzzətli olur. Bundan əlavə də tavada da bişirə bilərsiniz.
Sobada və buğlama olaraq bişirilən qaragöz şorbası da olduqca ləzzətlidir.
Kefal balığı buğlama üsulu üçün uyğundur.
Yağlı kağızda bişirmə üsulu və qızartma üçün uyğundur.
Qrildə (ızgarada) və ya sobada bişirmək üçün uyğundur. Öz buğunda bişirilməsi da ləzzətli olur.
Qızartma və dolması ləzzətlidir. Duzda basdırılması da dadlı olur.
Nuş Olsun!