Çay Süfrəsinə Yaraşan Güllü Peçenye

Yields: 1 Serving

Bu həm görüntüsü, həm də dadı ilə çay süfrəsinin ən fərqli resetlərindən biri olacaq. Evdar.az güllü peçenyenin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

  • 200 qr kərə yağı
  • 1 stəkan duru yağ
  • 1 ədəd yumurta
  • 1 stəkan şəkər kirşanı
  • 1 stəkan nişasta
  • 3,5 -4 stəkan un
  • 1/2 paket qabartma tozu
  • 2 paket vanil

Üzəri üçün:

  • 150 qr əridilmiş ağ şokolad
  • 1 çay qaşığı yaşıl fıstıq ləpəsi
  • 1 çimdik yeyilən qurudulmuş gül ləçəyi

Hazırlanma qaydası:

Bir qabda otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağını, bitki yağı və yumurtanı qarışdırın. Üzərinə şəkər kirşanı, vanil, qabartma tozu və nişastanı da əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Unu da hissə-hissə əlavə edib yumşaq, ələ yapışmayan xəmir yoğurun. Xəmiri dəzgahın üzərində 1,5 sm qalınlığında yayıb xüsusi peçenye qəlibiylə və ya stəkanla formalar kəsin. Yağlı kağız sərdiyiniz soba sinisinə aralıqlarla düzüb orta hissəsini şüşə butulka qapağıyla ayırıb çıxarın. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada yüngül qızarana qədər bişirin. Soyuyan peçenyelərin üzərinə əridilmiş ağ şokolad yaxıb gül qurusu və yaşıl fıstıq ləpəsiylə bəzəyə bilərsiniz.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir.