Ağdam Mətbəxinin Dadlı Təamı – Lobyalı Plov

Ağdam mətbəxi Qarabağın özünəməxsus təamları arasında xüsusi yer tutur. Bu dadlı təəmlardan biri də dadı damağınızda qalan maş lobyalı plovdur. Evdar.az lobyalı plovun reseptini təqdim edir.

Lobyalı plovun tərkibi:

  • 100 qr kərə yağı
  • 500 qr düyü
  • 150 qr maş lobya
  • 1 ədəd yumurta
  • 30 qr duz

Lobyalı plovun hazırlanma qaydası:

Lobyanı gecədən isladıb bişirin. Və ya bir gecə islatmadan bişirməyin qaydasını buradan oxuyun. Düyünü duz tökülmüş suda bişirib süzün. Düyünü süzənə yaxın bişmiş lobyanı düyünün üzərinə əlavə edin. 2-3 dəqiqə sonra lobyalı düyünü süzün. Plovu dəmə qoyacağınız qazanın dibinə kərə yağı əlavə edib qızdırın. Qazmaq üçün bir qabda yumurtanı çırpın. Üzərinə süzülmüş düyüdən 1-2 qaşıq əlavə edib qarışdırın. Yağlı qazanın dibinə hazırladığınız yumurtalı düyünü yayın.  ⁣⁣Dəmə qoyulan zaman düyünün üzərinə zövqə görə ərinmiş kərə yağı tökün. Bişən plovu süfrəyə şəkər tozu və ya doşabla (bəkməzlə) verə bilərsiniz.
Nuş Olsun!
Servings: 1 yield(s)