

İnsan orqanizmi üçün əhəmiyyətli yeri olan qara ciyərdə ağlınıza gələ biləcək hər cür qidalandırıcı maddələr var. Ətdən üstün olan qara ciyəri sevməyənlər sobada manqal dadında kabab kimi bişirə bilər. Evdar.az sobada manqal dadında ciyər kababının reseptini təqdim edir.
Badımcan ləvəngisi Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl və fərqli təamlarından biridir. Evdar.az cənub bölgəmizin ləzzətli badımcan ləvəngisinin reseptini təqdim edir.
Toyuq filesindən dadlı və şirəli rulet hazırlaya bilərsiniz. Müxtəlif ədviyyatların əlavə edilməsi sayəsində toyuq ruleti yalnız dadı və ətri ilə deyil, həm də xarici görünüşü ilə sizi sevindirəcək. Toyuq ruletini dilimlədikdə görünüşü mərmərə bənzədiyi üçün adı da buradan götürülüb. Evdar.az dadlı qəlyanaltının reseptini təqdim edir.
İlk öncə toyuq filesini bıçaqla xırda-xırda doğrayın və ya blenderlə xırdalayın. Bir qabda doğranmış toyuq filesinin üzərinə duz, istiot, şüyüd qurusu, bibər tozu və xırdalanmış sarımsaq əlavə edib qarışdırın. Üzərinə tez həll olunan jelatin də əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Hazır kütləni soba paketinə yayıb kolbasa formasında bükün. Soba paketinin kənarlarını möhkəm bağlayın. Folqa kağızına da büküb soba qəlibinə yerləşdirin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-45 dəqiqə bişirin. Bişən ruleti sobadan çıxarıb otaq temperaturunda soyudun. Daha sonra bir neçə saatlıq soyuducuya yerləşdirin. Soyuducudan çıxartdıqdan sonra soba paketini çıxarıb dilimləyin. Bu zərif, ətirli və dadlı rulet istənilən masa üçün soyuq qəlyanaltı olacaq.

Napoleon tortu ən çox sevilən desertlərdən biri hesab olunur. Uşaqlıqdan çoxlarının sevdiyi, zərif, laylı, xırtıldayan, həm bayram süfrəsini, həm də gündəlik çay süfrəsini bəzəməyə qadir olan tortdur. Nazik korjlardan və bişmiş kremdən ibarət olan olan Napoleon tortunu bu dəfə fərqli tərkiblə, cəmi 30 dəqiqəyə hazırlaya bilərsiniz. Üstəlik, hər evdar qadın belə bir tort hazırlamaqla bütün gününü sobanın yanında keçirmək istəmir. Evdar.az 30 dəqiqəyə bişməyən Napoleon tortunun reseptini təqdim edir.
Nuş Olsun!