Category: Ət Yeməkləri, Qəlyanaltılar
Yields:
1 Serving
Quşüzümü, ət ilə mükəmməl uyğunlaşan giləmeyvələrdən biridir. Evdar.az quşüzümü ilə bişən çox dadlı ət yeməyinin reseptini təqdim edir.
Tərkibi:
- dana filesi
- 300 qr quşüzümü
- 2 ədəd soğan
- 5-6 diş sarımsaq
- marinad üçün teriyaki sousu
- duz, istiot, pul bibər
Hazırlanma qaydası:
Dana filesini nazik uzunsov formada doğrayın. Ətləri bir qaba qoyub üzərinə teriyaki sousu töküb marinad olması üçün 20 dəqiqəlik kənara qoyun. Soğan və sarımsaqları nazik doğrayın. Tavaya yağ töküb marinadlı ətləri qovurun. Üzərinvə bir az su töküb su çəkilənə qədər bişirin. Doğranmış soğan, sarımsaqları,duz, istiot, pul bibəri (zövqə görə) əlavə edib qarışdırın və bişirməyə davam edin. Yaxşıca qovrulan ətlərin üzərinə dondurulmuş quşüzümü əlavə edib 5 dəqiqə bişirin və ocaqdan götürün. Süfrəyə süzülmüş düyü ilə verə bilərsiniz.
Nuş Olsun!