Mayonez müxtəlif salatların, qəlyanaltıların, ət yeməklərinin tərkib hissəsi olan ən məşhur souslardan biridir. Ancaq xoş bir daddan əlavə, sənaye sousu çox faydalı olmayan tərkibi ilə də tanınır. Tərkibində çoxlu miqdarda yağlar, konservantlar və digər kimyəvi əlavələr var. Belə bir zərərli məhsulun istifadəsi həzm sisteminin orqanlarına mənfi təsir edir. Buna görə bir uşağı ümumi bir süfrəyə öyrədən bir çox valideyndə sual yaranır – körpə uşağa hansı mayonezi vermək olar? Uşaqların sağlamlığı üçün ən təhlükəsiz, ev şəraitində hazırlanmış mayonezdir. Tərkibində sintetik qatqılar olmayan yalnız təbii məhsullar var, ona görə də daha az zərərlidir və 6+ aylıq körpələrdən başlayaraq bütün uşaq menyusuna daxil edilə bilər. Evdar.az ev şəraitində cəmi 3 məhsulla hazırlanan mayonezin reseptini təqdim edir.
Cəmi 3 Məhsulla Ev Şəraitində Mayonezin tərkibi:
- 2 ədəd bişmiş yumurta (115 qr)
- 1 xörək qaşığı (35 qr) təbii qatıq
- 1-2 xörək qaşığı limon şirəsi
Cəmi 3 Məhsulla Ev Şəraitində Mayonezin hazırlanma qaydası:
İlk öncə yumurtanı 10 dəqiqə suda qaynadın. Bişmiş yumurtanın qabığını soyub blenderin qabına əlavə edin. Üzərinə ev şəraitində hazırlanmış qatıq və limon şirəsi əlavə edib blenderlə yaxşıca əzin. Zövqə görə çimdik duz əlavə edə bilərsiniz. Hazırladığınız mayonezi 3 günə qədər soyucuda saxlaya bilərsiniz. Bu mayonezi çörəyin üzərinə yaxıb və ya salatlara əlavə edib verə bilərsiniz.
Nuş Olsun!