Category: Şirniyyatlar
Yields:
1 Serving
Əgər süd və süd məhsullarına qarşı allergiyanız varsa, bu dadlı keksi hazırlamaqdan çəkinməyin. Allergiyanız olmasa belə, evdə süd və ya qatıq olmadıqda belə çox az tərkibli keks bişirə bilərsiniz. Evdar.az südsüz, qatıqsız keks reseptini təqdim edir.
Tərkibi:
- 3 ədəd yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1/2 stəkan duru yağ
- 1,5 stəkan su
- 2 paket vanil
- 1 paket qabartma tozu
- 3-3,5 stəkan un
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə yumurta və şəkər tozunu yaxşıca çırpın. Üzərinə duru yağı və suyu əlavə edib çırpmağa davam edin. Yaxşıca çırpdıqdan sonra üzərinə vanil və qabartma tozunu əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Az-az unu əlavə edərək qarışdırın. Keks qəlibini yağlayın və xəmiri qəlibə yayın. Keksi əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dərəcə bişirin. Bişən keksi sobadan çıxarıb otaq temperaturunda soyudun.
Əlavə qeyd:
- İçində süd və ya qatıq olması onun qalxmasına mane olmur.
- Zövqə görə keksə üzüm qurusu, qoz, fındıq kimi müxtəlif çərəzləri əlavə edərək keksinizi zənginləşdirə bilərsiniz.
- Tərkibində süd və süd məhsulları olmadığı üçün boyatlamır, bərkimir.
Nuş Olsun!
Stəkan ölçülərini verərdiniz zəhmət olmazsa
Və dəqiq olsun deyə soruşuram (Başda Mikserlə çırpırıq? Vanil Qabartma əlavə edildikdən sonra qaşıqla qarışdırırıq?) (Ehmalca bir qaydada? Yoxsa fərqi Yoxdu?)
Salam. https://evdar.az/evdə-mətbəx-tərəzisi-olmayanlar-ucun-ən-asan-olcu-vahidləri/ bu məqalədəki ölçü vahidlərindən istifadə edə bilərsiniz.
Bu reseptə gəldikdə isə 1 stəkan =200 qr. İlk öncə mikserlə yaxşıca çırpın. Daha sonra vanil, qabartma tozu və unu əlavə etdikdən sonra spatulayla və ya taxta qaşıqla aşağıdan yuxarı doğru çevirərək ehtiyyatla qarışdırın.