Tavada bişən südlü omlet çox tez hazırlanan və sadə bir qəlyanaltıdır.Evdar.az tez və asan hazırlanan südlü omletin reseptini təqdim edir.
Tavada Südlü Omletin Tərkibi:
- 2 ədəd yumurta
- 120 ml süd
- 1 çay qaşığı bitki yağı
- 5 qr kərə yağı
- duz, istiot zövqə görə
Tavada Südlü Omletin hazırlanma qaydası:
Kiçik bir qabda bir çəngəllə süd ilə yumurtaları qarışdırın. Çırpmayın, ancaq silkələyin – yalnız ağ və sarısını qarışdırmaq üçün. Diametri təxminən 20 sm olan tavanı ocağa qoyub qızdırın. Hər iki növ yağı əlavə edin və yağ tavanın bütün səthinə yayılana qədər çevirin. İstiliyi maksimum dərəcədə artırın. Kərə yağı köpüklənməyə başladıqda yumurta və süd qarışığını tökün. Tavanı fərqli istiqamətlərdə əyərək, bərabər bir təbəqəyə yayın. Ocağa qoyub 6 saniyəni hesablayın. Tavanı 45 dərəcə bucaq tərəfə əyin, omletin kənarından bir spatula (və ya taxta qaşıqla) götürün və ortasına sürüşdürün (maye hissəsi yerindən mərkəzdən axacaq). Qarşı tərəfdəki kənarı ilə eyni qaydayla edin. Omletin bütün səthini südlə tutmaq üçün bu prosesi bir neçə dəfə təkrarlayın (bu yalnız 40 saniyə çəkəcək). Duz və istiot səpib süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş Olsun!