Möhtəşəm Kral Tortunun tərkibi:
- 250 qr təzə moruq
Korj üçün:
- 5 ədəd yumurta
- 40 qr qarğıdalı nişastası
- 1,5 çay qaşığı qabartma tozu
- 100 qr un
- 150 qr şəkər tozu
- 1 çay qaşığı vanil
Kremi üçün:
- 500 ml süd
- 2 ədəd rəndələnmiş limon qabığı
- 80 ml limon suyu
- 30 qr qarğıdalı nişastası
- 2 ədəd yumurta
- 200 qr kərə yağı
- 170 qr şəkər tozu
Biskviti islatmaq üçün:
- 50 ml su
- 2 xörək qaşığı limon suyu
- 2 çay qaşığı şəkər tozu
Möhtəşəm Kral Tortunun hazırlanma qaydası:
Korju islatmaq üçün qaynar suya şəkər tozu töküb qarışdırın. Otaq temperaturunda soyuyan qarışığa limon suyu da əlavə edib qarışdırın.
Soyuyan biskviti 3 eyni hissəyə ayırın. Birinci korju boşqaba qoyub hazırladığınız şirəylə isladıb krem yaxın. Bu qaydayla qalan korjları da isladıb kremləyib üst-üstə düzün. Tortu hərtərəfli kremləyib orta hissəsinə təzə moruq düzün.
Bu vaxt ərzində tortun bəzəyini hazırlayın. Mikrodalğalı sobada ağ şokoladı əridin. Sürətlə işləyərək, adi bir qaşıq götürün və şokoladın kiçik bir hissəsini (ölçünün dörddə biri) yağlı kağızın üzərinə qoyun. Sonra şokoladı bir qaşıqla hamar hərəkətlə istədiyiniz uzunluğa yayın. Sona doğru incə və bir az qeyri-bərabər olur. Bərkiməsi üçün soyuducuya yerləşdirin. Soyuyan şokoladlı bəzəyi tortun kənarlarına düzün. Moruqların üzərinə şəkər kirşanı səpib tortu bir gecə soyuducuda saxlayın.
Nuş Olsun!