Pəhrizdə Olanlar Üçün Dietik Yemək “Brizol”
Brizol – Fransız mətbəxinin ən dadlı yeməklərindən biridir. İki qatlı, alt hissəsi yumurtalı, üst hissəsi qiyməli yemək pəhrizdə olanlar
Brizol – Fransız mətbəxinin ən dadlı yeməklərindən biridir. İki qatlı, alt hissəsi yumurtalı, üst hissəsi qiyməli yemək pəhrizdə olanlar
“Mon Plaisir” (Mon Plezir) fransız dilindən tərcümədə “mənim zövqüm” deməkdir. Evdar.az bu dadlı tortun reseptini təqdim edir.
Görünüşü bir sənət əsəri kimi, zərif, dadlı buket çörək. Briyoş, 16-cı əsrdən bəri hazırlanan bir Fransız çörək növüdür. İlk dəfə Fransanın şimalındakı Normandiyada hazırlanıb. Evdar.az …
Sovet dövrünün dadı damaqda qalan şirniyyatlarından biri də Buşe pirojnasıdır. Vətəni Fransa olan bu pirojna zərif və dadlıdır. Evdar.az Sovet dövrünün nostalgiyasını sevənlər üçün Buşe …
Beşamel sousu dünya mətbəxinin ən sevilən və əvəzolunmaz sousları arasındadır. Fransız mətbəxindən gələn Beşamel (béchamel) ət yeməklərində, tərəvəz yeməklərində ləzzət verməsi məqsədiylə istifadə edilir. Evdar.az …
Bir çoxları kafe və restoranlarda yedikləri Jülyen yeməyinin hazırlanmasının çox çətin və zəhmətli olduğunu düşünür. Əslində bütün məhsullar əvvəlcədən qızardılıb daha sonra xüsusi oda davamlı …
“Mükəmməl” mənasını verən məşhur Fransız şirniyyatı Parfe, limonla birləşdikdə ləzzət ziyafəti yaradır. Evdar.az ləziz limonlu parfenin reseptini təqdim edir. Tərkibi: 3 ədəd yumurta ağı yarım …
“Krep Syuzet” – məşhur fransız desertlərindən biridir. Ailənizi və qonaqlarınızı bu zərif, ağızda əriyən portağal sousunda ətirli blinçiklərlə təəccübləndirə bilərsiniz. Evdar.az məşhur desertin reseptini təqdim …
“Cannéles de Bordeaux” kimi tanınan Fransanın ən məşhur şirniyyatlarındandır. Fransada çay və qəhvəylə birgə süfrəyə verilən bu şirniyyatı siz də bişirib sevdiklərinizlə bölüşə bilərsiniz. Evdar.az …
Dadına doyum olmayan ləzzətlərdən biri də Fransız mətbəxinin kruasanıdır. Səhər yeməyi süfrəsində çayın yanına qat-qat qabaran, xırçıldayan dadlı kruasanı özünüz ev şəraitində hazırlayın. Evdar.az bütün …
Zərif bir biskvit, dondurmaya bənzəyən bir krem, çiyələk və hamısı birlikdə – Fransız tort ustalarından möhtəşəm bir Frezye (Fraisier) tortu. Tortun kənarlarındaki çiyələklər bu torta …
“Volovan” Fransız mətbəxinin dadı damağınızda qalacaq qəlyanaltılarından biridir. Bütün dünyada sevilən “Vol au vent” kimi də tanınan Volovan, fransızca “küləkdə uçmaq” deməkdir. Həm şirin, həm …
Bu inanılmaz dadlı və möhtəşəm piroq yuxası nazik və qızılı-qəhvəyi qabığına görə “toy duvağı” və ya “gəlin örtüyü” adlandırılır. Fransız mətbəxinin üzəri zərif , xırtıldayan …