Soyuq günlərinizi qatıqlı düşbərə şorbası ilə isti kecirin. Evdar.az qatıqlı düşbərə şorbasının reseptini təqdim edir.
Soyuq Havanın İsti Qatıqlı Düşbərə Şorbasının tərkibi:
Xəmir üçün:
- 1 ədəd yumurta
- 1 stəkan ilıq su
- 3 stəkan un
İçlik üçün:
- 300 qr qiymə
- 1 ədəd soğan
- duz, istiot, pul bibər
- 1 stəkan qatıq
- duru yağ
- nanə qurusu
Soyuq Havanın İsti Qatıqlı Düşbərə Şorbasının hazırlanma qaydası:
Xəmiri hazırlamaq üçün bir qaba yumurta və ilıq suyu qarışdırın. Üzərinə unu hissə-hissə ələyib xəmir yoğurun. Xəmirin üzərini örtüb 15 dəqiqə kənarda saxlayın.
İçliyi hazırlamaq üçün bir qabda qiymənin üzərinə rəndələnmiş soğan və ədviyyatları əlavə edib qarışdırın.
Xəmiri kündələyib unlanmış dəzgahın üzərində oxlovla yayın. Kiçik kvadratlar formasında kəsib içlik düzüb düşbərələr hazırlayın.
Bir qazanda suyu qaynadın. Qaynayan suya düşbərələr yapışmasın deyə çox az duru yağ əlavə edin. Hazır düşbərələri qaynayan suya töküb 15-20 dəqiqə arabir qarışdıraraq bişirin.
Başqa bir qabda qatığı yaxşıca çırpın. Düşbərənin suyundan bir çömcə qaşıqla qatığa əlavə edib qarışdırın. İsti qatığı qazana əlavə edib qarışdırın.
Kiçik bir tavada yağı əridib nanə əlavə edin. Nanəli yağı şorbanın üzərinə töküb qarışdırın. Hazır şorbanı isti halda süfrəyə verin. Şorbaya zövqə görə bişmiş noxud əlavə edə bilərsiniz.
Nuş Olsun!