Yeni il süfrəsi dedikdə ağıla gələn ilk üç yeməkdən biri, şübhəsiz ki, bol inqrediyentli düyü plovudur. Qızardılmış hinduşka, toyuq və ya qırmızı ət ilə yanaşı süfrəyə ən çox tamamlayıcı yemək olaraq plov verilir. Yeni il süfrələrini daha da zəngin etmək üçün ən ləziz plov reseptlərini sizin üçün topladıq. Evdar.az Yeni il menyusu üçün 20 ləziz plovun reseptini təqdim edir.
Şuşa Mətbəxinin Ləziz Qiyməli Plovu

Tərkibi: yağlı qiymə, soğan, düyü, kərə yağı, üzüm qurusu, albalı və ya zoğal axtası, duz, istiot, sarıkök, darçın
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
İrəvan Mətbəxinin Əvəlikli Daşma Plovu

Tərkibi: əvəlik, isti su, duz və istiot, antrikot, soğan, kərə yağı, sarıkök, maş lobya, düyü, isti su.
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin…
Milli Mətbəximizin Ləziz “Nardança Plovu”

Tərkibi: düyü, cücə, nar dənəsi, şabalıd, duz, istiot, nar şərabı, qurudulmuş nar dənələri (nardənək) Qazmaq üçün: yumurta, qaşığı kərə yağı, un, xama (qatıq), duz, qaynadılmış düyü, sarıkök.
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Qəbələ Mətbəxinin Ləziz Çığırtma Plovu

Tərkibi: toyuq, soğan, yumurta, duz, sarıkök, limon duzu, düyü. Qazmaq üçün: un, qatıq, soda, duru yağ, duz
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Dadlı Tuna Balıqlı Plov

Tərkibi: uzun düyü, soğan, konservləşdirilmiş tuna balığı, kərə yağı, duz, istiot, paprika, sarıkök
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Möhtəşəm Dad: Döymə Döşəmə Plov

Tərkibi: çəkilmiş qoyun əti, düyü, kərə yağı, soğan, üzüm qurusu, qaragöz lobya, tel zəfəran, cirə, duz, istiot
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Qax Mətbəxinin Qozlu, Lobyalı Döşəməli Plovu

Tərkibi: düyü, cücə (quzu əti də olar), qırmızı lobya, qoz ləpəsi, soğan, yumurta, qatıq, kərə yağı, gavalı turşusu, duz, istiot, sarıkök, nanə qurusu
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Milli Mətbəximizin Ləziz Plovu – Çoban Aşı

Tərkibi: ət (qoyun və ya mal əti), düyü (uzun və ya yumru), kərə yağı, soğan, duz, istiot.
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Tezbazar Hazırlaya Biləcəyiniz Qiyməli Noxudlu Plov

Tərkibi: uzun düyü, yağlı qiymə, soğan, bişmiş noxud, duz, sarıkök, darçın , kərə yağı, zirə, zirinc, zoğal
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Sobada Balqabaqda Plov

Tərkibi: orta ölçülü balqabaq, düyü, soğan, ət (istədiyiniz ət növü), şabalıd, ərik qurusu, üzüm qurusu, alça qurusu, kərə yağı, duz, şəkər tozu
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin…
Qubadlının Xanlıq Plovu

Tərkibi: uzun düyü, maş lobya, noxud, üzüm qurusu, kənd toyuğu, soğan, zoğal qurusu, duz, istiot, sarıkök, zəfəran, kərə yağı.
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Azərbaycan Milli Mətbəxi Ləvəngi-Plov

Tərkibi: toyuq, soğan, qoz ləpəsi, alça turşusu, duz, istiot.
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Şuşa Mətbəxinin Dadlı Təamı Çolpalı Plov

Tərkibi: kərə yağı, toyuq, zoğal axtası, soğan, duz, istiot, qatıq, yumurta
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin…
Ağdam Mətbəxinin Dadlı Təamı – Lobyalı Plov

Tərkibi: kərə yağı, düyü, maş lobya, yumurta, duz
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin…
Vitaminlə Zəngin Səbzi-Qovurma Plov

Tərkibi: düyü, su, quzu əti, soğan, kəvər, yaşıl soğan, turşəng, şüyüd, cəfəri, yağ, zəfəran, duz. Qazmaq üçün: un, kərə yağı, isti su, duz.
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Qəbələ Mətbəxinin Şahı “Döşəmə Plov”

Tərkibi: düyü, kərə yağı, kənd toyuğu (çolpası), yumurta, qatıq, soğan, şüyüd, şabalıd, duz
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin…
İran Mətbəxinin Dadlı Plovu-Taxçin

Tərkibi: sarıkök, düyü, yumurta, günəbaxan yağı, soğan, xama, qatıq, toyuq filesi, duz, istiot
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin..
Zirincli, Toyuqlu Plov

Tərkibi: düyü, su, duz. Qazmaq üçün: yumurta, xama Toyuq üçün: toyuq, qırmızı bibər tomatı, xama, qaragöz lobya,, soğan, zirinc, yağ, üzüm və ərik qurusu (qaysı), zəfəran və ya sarıkök
Hazırlanma qaydası üçün klikləyin…
Azərbaycan Mətbəxinin Unudulmuş Yeməyi-Şeşəndaz Plov
Tərkibi: düyü, kərə yağı, yumurta, soğan, limon duzu, şəkər tozu, zəfəran, darçın, duz, istiotYeni İliniz Mübarək!
