Sarımsaqlı Xərçəng Qəlyanaltısı

Yields: 1 Serving

Xərçəng hazırlamaq üçün bir çox resept var: pivədə qaynadılır, tərəvəzlə, şərabla və s. Evdar.az aromatik qaynadılmış xərçəng qəlyanaltısının reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

  • 1 kq xərçəng
  • 10 diş sarımsaq
  • 4 ədəd dəfnə yarpağı
  • 1 çay qaşığı duz

Hazırlanma qaydası:

Axan soyuq suyun altında bir fırçayla xərçəngləri yaxşıca yuyun. Bir qazana 3 litr su və təmizlənmiş sarımsaqları, dəfnə yarpağı və duz töküb ovaqda qaynadın. Qaynayan suyun içərisinə yuyulmuş xərçəngləri töküb qapağı örtün. 5-10 dəqiqə orta istilikdə qızarana qədər bişirin. Bişən xərçəngləri ocaqdan götürüb qapağını örtüb 30 dəqiqə kənarda saxlayın. Bişən xərçəngləri boşqaba yerləşdirib isti halda süfrəyə verin.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir