Vitaminlərlə Zəngin Azərbaycan Yeməyi – Qozlu Kükü

Yields: 1 Serving

Qozlu Kükü – Azərbaycan mətbəxinin dadlı yeməklərindən biridir. Evdar.az vitaminlərlə zəngin qozlu kükünün reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

  • 80 qr qoz ləpəsi
  • 4 ədəd yumurta
  • 40 qr göy soğan
  • 30 qr keşniş
  • 20 qr şüyüd
  • 50 qr ispanaq
  • 60 qr kərə yağı
  • duz
  • istiot

Hazırlanma qaydası:

Qozlu kükünü hazırlamaq üçün ilk öncə göyərtiləri yaxşıca yuyub süzün. Yuduğunuz göyərtiləri xırda doğrayın. Bir qabda yumurtaları çırpın. Daha sonra üzərinə xırda doğranmış göyərtini töküb qarışdırın. Üzərinə xırdalanmış qoz ləpəsi , duz və istiot əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Göyərtili kütləni qızdırılmış yağlı tavaya töküb iki tərəfli bişirin. Bişən kükünü zövqə görə kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.

Qozlu kükü

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir