Category: Bayram Reseptləri, İçkilər, Yeni il süfrəsi
Yields:
1 Serving
Şampan şənliklərin və incə dadın təcəssümü hesab olunur. Bununla belə, ənənəvi istehlakından əlavə, müxtəlif kokteyllər üçün də əla baza rolunu oynayır. Müxtəlif inqrediyentlərlə təcrübə apararaq zəngin və unikal içkilər yaradıla bilər.
Qeyd etmək lazımdır ki, həqiqətən bayram süfrəsində şampan əsaslı kokteyl sadəcə bir içki deyil, həm də istənilən tədbiri daha da gözəlləşdirə bilən əsl sənət əsəridir. Evdar.az bayram süfrəsinə zəriflik və incəlik qatan moruqlu şampan kokteylinin reseptini təqdim edir.
Bayram Süfrəsinin Zərif İçkisi – Moruqlu Şampan Kokteyli
Moruqlu Şampan Kokteylinin tərkibi:
- 1 şüşə soyuq şampan
- 30 ml araq
- 50 ml şaftalı suyu
Servis üçün moruq
Moruq siropu üçün:
- 200 qr şəkər tozu
- 250 ml su
- 1 stəkan (125 q) moruq
Moruqlu Şampan Kokteylinin hazırlanma qaydası:
Moruqlu siropu hazırlamaq üçün kiçik bir qazana moruq, şəkər tozu və su əlavə edib orta odda qaynamağa qoyun. Qaynadıqda ocağı azaldıb qarışdıraraq 10 dəqiqə daha vam odda bişirin. Ocaqdan götürüb otaq temperaturunda soyudun. Soyuyan moruqlu siropu təmiz şüşəyə tökün. Şərbəti 2 həftəyə qədər soyuducuda saxlamaq olar.
Kokteyli hazırlamaq üçün 4 ədəd şampan qədəhini hazırlayın. Bir qabda araq və şaftalı suyunu qarışdırıb qədəhlərə bölüşdürün. Daha sonra hər qədəhə 3 xörək qaşığı hazırladığınız moruqlu siropdan tökün. Qədəhləri şampanla doldurub moruqlarla bəzəyib dərhal süfrəyə verin.
Nuş Olsun!
