Unsuz Qozlu Peçenye

Yields: 1 Serving

Reseptində un olmayan inanılmaz dadlı peçenye hazırlaya bilərsiniz. Evdar.az asan hazırlanan unsuz qozlu peçenyenin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

  • 100 qr qoz ləpəsi (azca qovrulmuş və ya qovrulmamış)
  • 1 ədəd yumurta ağı
  • 1 çay qaşığı şəkər tozu
  • çimdiz duz

Hazırlanma qaydası:

Qoz ləpəsini blenderlə xırdalayın. Yumurta ağınının üzərinə çimdik duz səpib mikserlə 2-3 dəqiqə çırpın. Çırpılmış yumurta ağının üzərinə şəkər tozu və xırdalanmış qoz ləpəsi töküb qarışdırın. Soba sinisinə yağlı kağız sərin. Hazırladığınız kütlədən 1 çay qaşığı götürüb aralıqlarla siniyə düzün. Bu qaydayla bütün kütləni yağlı kağızın üzərinə düzüb əvvəlcədən 150 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir