Category: Şorbalar, Uşaq Yeməkləri
Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi
Yields:
1 Serving
Difficulty: Medium
Azərbaycanın bölgələrində bu dadlı və faydalı yeməyə “Cırdala”, “Balva”, “Bomba”, “Buğlama” kimi fərqli adlar verilib. Evdar.az əməköməci və boyanadan hazırlanan cırdalanın reseptini təqdim edir.
Cırdalanın Tərkibi:
- 2 dəstə əməköməci
- 2 dəstə boyana (razyana)
- 6-7 ədəd alça turşusu
- 0,5 stəkan yumru düyü
- 3 xörək qaşığı kərə yağı
- duz , istiot
- 1-2 ədəd yumurta
- 4 stəkan qaynadılmış su
Cırdalanın hazırlanma qaydası:
İlk öncə göyərtini təmizləyib, yuyub doğrayın. Qazana 2 stəkan su, doğranmış göyərti, yarım halqa doğranmış soğan, alça turşusu, düyü və duz, istiot əlavə edib orta odda bişməyə qoyun (heç qarışdırmayın!). Düyü bişib suyu çəkilənə yaxın yağ əlavə edib 5 dəqiqə qovurun. Daha sonra 2 stəkan suyu əlavə edib, bir az da qaynadın. Bir qabda yumurtanı çırpın, qarışdıraraq yeməyə əlavə edin. Hazır yeməyi isti halda süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş Olsun!