Faydalı Faydalı Məsləhətlər

Aşpazlar Kimi Soğan Doğramaq İstəyənlər Üçün MƏSLƏHƏTLƏR

Soğan doğramaq sadə səslənsə də, sürətli və dəqiq texnika ilə doğramaq olduqca çətin prosesdir.  Soğan kəsməyin düzgün yolunu öyrənməyə bir neçə sadə məsləhətlərlə nail ola  bilərsiniz. Bu, öyrənmək üçün ən vacib yemək bacarıqlarından biridir. Çünki adətən mətbəximizdə şorbalar, souslar və bir çox yeməklər yalnız doğranmış  soğanla başlayır. Ən məşhur aşpazlar belə soğan doğramaqla işə başladılar.

Evdar.az soğan doğramaq üçün bəzi məsləhətləri təqdim edir.

Soğanı kub-kub necə doğramaq olar?

  • Soğanın kökünü bütöv qoyaraq yarıya bölün (köklər səliqəli kublar əmələ gətirənə qədər soğanı bir yerdə saxlayacaq).
  • Soğanın ilk yarısında iki və ya üç üfüqi kəsiklər edin, köklərə doğru kəsin, ancaq içəridən deyil.
  • Bunu edərkən, soğanı bir yerdə saxlayın və şaquli şəkildə kəsin. Bu kəsiklərin hər ikisini soğanın digər yarısı ilə təkrarlayın.
  • Soğanı elə çevirin ki, kök ucu bıçaqdan ən uzaqda olsun və incə doğranmış soğan parçaları yaratmaq üçün onu kökə doğru hərəkət etdirərək dilimləmə hərəkəti ilə doğrayın.
  • Bu doğrama üsulundan qazan yeməklərində və salatlarda istifadə edə bilərsiniz.

Soğanı necə dilimləmək olar?

  • Soğanın üst hissəsini kəsin.
  • Qəhvəyi təbəqələri soyub atın, iki hissəyə bölün.
  • Soğanı nazik doğrayın.
  • Alternativ olaraq, kökü gövdəsi cənuba baxan soğanı çevirin və yarım ay formasında kəsin.

Halqalarla kəsmək qaydası

  • Soğanın üst hissəsini kəsin və bütöv qalması üçün qabığını soyun.
  • Kəsmə taxtasına möhkəm tutun və halqalar formasında kəsin.
  • Kök və kök uclarını atın.
  • Soğan halqaları hazırlayarkən bu şəkildə doğraya bilərsiniz.

Yemək üçün soğanı necə doğramaq olar?

  • Yeməklik soğanı doğramaq üçün soğanın kök hissələrini kəsməklə başlayın.
  • Daha sonra soğanın qabığını soyun.
  • Soğanı suyun altında saxlayıb yaxşıca yuduqdan sonra kəsmə taxtasına qoyun. Soğanı iki bərabər hissəyə kəsin.
  • Soğanın kəsilmiş tərəfini incə və yuxarıdan aşağıya doğru kəsmə taxtasında cərgələrə kəsin.
  • Soğanı yenidən üfüqi şəkildə incə doğrayın.
  • Nəhayət, soğanı əlinizlə səpdiyiniz zaman o, parçalara ayrılacaq.
  • Xüsusilə qazan yeməklərində bu doğrama texnikasından istifadə edə bilərsiniz.

1 Şərhi

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir