Qəbələ mətbəxinin şahı, qaya daşlarının arasında hazırlanan Daşarası kababı 200 ildən çox tarixə malikdir. Qaya daşlarının arasında xüsusi üsulla bişirilən kababın bütün dadı-tamı yeməkdə qalır. Evdar.az Azərbaycanın gözəl guşələrindən olan Qəbələ bölgəsinin şah yeməyi Daşarası kababının reseptini təqdim edir.
Tərkibi:
- 1 kq quzu əti və ya toyuq
- 2 ədəd badımcan
- 1 ədəd acı bibər
- 2 ədəd kartof
- 150 qr quyruq
- təndir çörəyi və ya lavaş
- 1 ədəd soğanın suyu
- 20 qr çayotu, kəklikotu
- zövqə görə duz, istiot
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə toyuğu tabaka kimi döyün, quzu ətini isə tikələrə bölün. Tərəvəzləri halqavari doğrayın. 1 ədəd soğanın suyunu ətə sıxın, ədviyyat vurun. Daha sonra ətləri isti daşın üzərinə düzün. Duz və istiot səpin. Təndir çörəyi və ya lavaşı iki yerə bölün , bişən ətlərin üstündən çörəkləri düzün ki, ətlərin yağı çörəyə hopsun. Digər daşı ətlərin, tərəvəzlərin üzərinə qoyun. 5 dəqiqə sonra ərzaqları çevirin. Daşarası kabab 15 dəqiqəyə hazır olur.
Qeyd: Kababın hazırlanması zamanı əsas vaxt daşın qızdırılmasına gedir. Bilavasitə ətin bişməsinə isə 10-15 dəqiqə sərf olunur. Qaynar daşa ətin yapışmaması üçün quyruq yağı sürtülür. Kartof və badımcan isə ət kababı ilə birgə verilmək üçün kabab üsulu ilə hazırlanır.
Nuş Olsun!