Közlənmiş Badımcan Şorbası
Közlənmiş badımcandan ağız sulandıran dadlı şorba. Resepti üçün klikləyin..
Badımcanlı Toyuq Yeməyi
Bu resept dadlı və doyurucu yeməkləri sevənlər üçün idealdır. Resepti üçün klikləyin..
Xırtıldayan Badımcanlı, Qiyməli Yemək
Qiymə, badımcan və soğanın mükəmməl harmoniyası ilə hazırlanan xırtıldayan badımcan yeməyi hazırlayın. Resepti üçün klikləyin..
Tərifəlayiq Ləzzətli Badımcan Yeməyi
İndiyə kimi yediyiniz badımcan yeməklərini unutduracaq dad. Resepti üçün klikləyin..
Yağı Az, Ləzzəti Bol Badımcan Qəlyanaltısı
Həm yemək, həm salat, həm də qəlyanaltı olaraq süfrəyə verə biləcəyiniz bir ləzzət. Resepti üçün klikləyin..
Badımcan Ləvəngisi
Badımcan ləvəngisi Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl və fərqli təamlarından biridir. Resepti üçün klikləyin…
Kəsmikli Badımcan Rulonları
Kəsmikli badımcan rulonlar özəl günlər üçün çox dadlı qəlyanaltıdır. Resepti üçün klikləyin..
Super Kalori Yandıran Badımcan Pizzası
Badımcan pizzası super yağ yandırıcıdır. Resepti üçün klikləyin..
Bol Pomidorlu Sousda Badımcanlı Küftə
Xüsusi dəvət süfrələrinə uyğun hazırlanması çox çətin olmayan dadlı badımcanlı küftə yeməyi. Resepti üçün klikləyin..
Qozlu Badımcan Salatı
Həm ev xanımlarının, həm də işləyən xanımların üstünlük verdikləri qozlu badımcan salatı, badımcanın közlənməsiylə ortaya çıxan ecazkar bir ləzzətdir.
Badımcanın Acılığını Çıxarmağın Ən Asan Yolları
Badımcanı birbaşa bişirdikdə ya da qızartdıqda damaqda acı bir dad buraxır və ləzzətini ala bilmirik. Badımcan bişirməzdən əvvəl mütləq acılığı çıxarılası bir tərəvəzdir. Evdar.az badımcanın acılığını çıxartmağın yollarını təqdim edir.
İlk öncə badımcanı necə istifadə edəcəyinizə qərar verin. Daha sonra badımcanı necə istəyirsinizsə elə də doğrayın. İç qisimlərini duzlayıb 20-25 dəqiqə duzda gözlədin. Duzlanmış badımcanları su dolu bir qabda yaxşıca yuyun və təxminən 15 dəqiqə suda saxlayın. Sonra süzüb istifadə edin.
Ancaq qızartmaq üçün istifadə edəcəyiniz badımcanların suyunu süzməsi üçün bir kağız dəsmalın üzərinə sərin.
Digər bir üsulda isə yağın sıçramamasını istəmirsinizsə, badımcanların iç qisimlərini bol duzlayın. Tək-tək layları duzlayıb ən az 20 dəqiqə gözlədin. Daha sonra badımcanın səthindəki mayeni və qalan duzu kağız dəsmalla təmizləyin. Kağız dəsmalla yaxşıca sildiyiniz badımcanları yağda qızarda bilərsiniz. Bu üsulda badımcanı islatmadığınız üçün qızartma əsnasında yağ sıçramayacaq.