Category: Bayram Reseptləri, Novruz bayramı, Şirniyyatlar
Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi
Yields:
1 Serving
Novruz «təzə il» deməkdir, baharın ilk günüdür. Novruzun gəlişi evlərə, ailələrə yeni büsat, şadlıq və sevinc gətirir. Hər evdə, hər ailədə Novruz bayramına əvvəlcədən hazırlıq gedir. Analar, bacılar şəkərbura, paxlava, şorqoğal və başqa nemətlər bişirir, bolluq və bərəkət rəmzi olan səməni qoyurlar. Evdar.az Novruz bayramının milli şirniyyatlarının reseptlərini təqdim edir.
Novruz Süfrəsinin Xəfif Badamburası

Azərbaycanın Milli Şirniyyatı-Şəkər Çörəyi

Novruz Süfrəsini Bəzəyən Bakı Qurabiyəsi

Naxışları İtməyən Kövrək Şəkərbura

Ağızda Əriyən Mutaki ( Mütəkkə)

Azərbaycanın Milli Şirniyyatı İrəvan Kətəsi

15 Qatlı, Bol Şərbətli Azərbaycan Paxlavası

Uşaqlığımızın Dadı: Qoz Şirniyyatı

Azərbaycan Mətbəxinin Dadlı Qoğalı-Quba Tıxması

Şəki Mətbəxinin Dad Çələngi Qırmabadam

Naxçıvanın Ləziz Çöçəsi

Nizami Yurdunun Gəncə Paxlavası

Qat-Qat Xəmirdən Hazırlanan Paxlava

Əsl Qarabağ Kətəsi

Gəncə Mətbəxinin Qədim Şirniyyatı – Zilviyə

Azərbaycanın Milli Şirin Çörəyi -Süd Çörək

