Faydalı Koronavirus (COVID-19) Sağlamlıq Haqqında

Koronavirus Xəstələrində İy və Dad Bilməni 3 Günə Geri Qaytaran Çay

Müasir təbabətin koronavirus epidemiyası ilə əlaqəli olmaması və yeganə qurtuluş kimi bilinməyən təsirləri olan peyvəndlərə yönəlməsi insanlığı yeni axtarışlara sövq etdi. Araşdırmalar dünyanın ən güclü antioksidan və antiviral maddəsi olan zeytun yarpağının Covid-19-a çarə olduğunu ortaya qoyur. Zeytun yarpaqları və yaşıl zeytunlarda bol olan oleuropein maddəsi korona infeksiyasının qarşısını alır və müalicə edir.

Dünyanın bilinən ən güclü antioksidan və antiviral maddəsi olan zeytun yarpağı, Covid-19-a yoluxmanın qarşısını alır və müalicəni asanlaşdırır. Evdar.az virusa yoluxmanın qarşısını alan və müalicəni asanlaşdıran çay haqqında araşdırmanı təqdim edir.

Müdafiə Etmə Silahı

Hər bitki düşmənlərinə qarşı müdafiə üçün müxtəlif maddələr ifraz edir. Zeytun ağacı isə qurd, quş və böcəyə qarşı özünü qorumaq üçün oleuropein ifraz edir. İfraz olunan və tibbdə oleuropein olaraq adlandırılan bu maddə həm bir antioksidan, həm də antiviraldir. Müdafiə silahı olaraq təyin olunan oleuropeinin korona infeksiyasının qarşısını aldığı və yoluxduğu zaman müalicə etdiyi müəyyən edilib.

Zeytun yarpaqları və təzə yaşıl zeytunlarda bol olan oleuropein korona infeksiyasının qarşısını almaqla yanaşı müalicəsini də asanlaşdırır. Minlərlə insanda aparılan təcrübələr, zeytun yarpağı çayının korona infeksiyasını qarşısını aldığını ortaya qoydu. Dad və qoxu hiss etmə duyğusunu itirən xəstələrin 3 günün sonunda bu hisslərinin geri qazandığı təsbit edildi.

Koronadan Xərçəngə Qədər Hər Şeyi Müalicə Edir

Ölkəmizdə və ABŞ-da aparılan elmi araşdırmalar, xüsusən də təsirli bir virus qatili olan zeytun yarpağındakı oleuropeinin yalnız koronanın qarşısını almadığını, diabet və xərçəng xəstəliklərini də məğlub etdiyini ortaya qoydu. Xərçəngi müalicə etdiyi təsbit edilən oleuropein (zeytun yarpağında) Amerikada da patentləşdirilib. Elmi araşdırmalar oleuropein maddəsinin zeytun yağında deyil, zeytun yarpaqları və təzə yaşıl zeytunda olduğunu göstərdi. Bu nəticə, zeytunyağının şəfalı olmadığını mənasını vermir. Çünki zeytun yağında onlarla, hətta yüzlərlə digər antioksidan maddə və qida var.

Acı Dadı Verən Maddə Koronanın Düşmənidir

Zeytun və zeytun yarpağındakı acılığı verən maddə, ağacın müdafiə etmə silahı olan oleuropeindir. Ən təsirli fenol maddə olan oleuropein eyni zamanda bədənin oksigenə qarşı həssaslığını artırır. Oleuropein ailəsindən antioksidanların yenidən oksidlənmiş E vitaminini aktivləşdirdiyi və antioksidan sistemin ömrünü uzatdığı da müəyyən edilmişdir. Bu maddələr yağın və digər qida maddələrinin oksidləşməsinin qarşısını alır.

Zeytun Yarpağı Çayı Necə Hazırlanır?

Oleuropeindən ən yüksək səviyyədə istifadə etmək üçün dəmləmə prosesisə əməl olunmalıdır. Əvvəlcə xlorsuz mineral suyu qaynadın. Daha sonra çaynikə yuyulmuş bir çimdik zeytin yarpağı tökün. Üzərinə qaynadılmış suyu əlavə edin. Ən azı 7 dəqiqə dəmlənməsi üçün gözləyin. Dəmləmə müddəti nə qədər uzun olacaqsa, yarpaqdakı oleuropein maddəsi suya o qədər çox keçəcək. Dəmlənmə prosesində çaynikin qapağı bağlı olmalıdır. Quru və yaşıl çay yarpaqlarından istifadə etmək olar. Yarpaqlar təzə tumurcuqlardan olmalıdır. Tərkibində zəhər olmadığına diqqət yetirin.

Vacib Qeyd:
Zeytun yarpağı çayını içməyə başlamazdan əvvəl mütləq həkiminizlə məsləhətləşin.

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir