Balqabaqlı Südlü Düyü Sıyığı

Yields: 1 Serving

Səhər yeməyi üçün faydalı və dadlı sıyıq. Evdar.az balqabaqlı südlü düyü sıyığının reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

  • 400 qr balqabaq
  • 400 ml su
  • 2 litr süd
  • 1,5 stəkan yumru düyü
  • 6 xörək qaşığı şəkər tozu
  • 50 qr kərə yağı
  • zövqə görə duz, darçın tozu

Hazırlanma qaydası:

Balqabağın qabığını soyub doğrayın. Qazana su doldurub qaynadın,üzərinə balqabağı töküb yumşalana qədər bişirin. Yumşalmış balqabağı elə qazandaca blenderlə püre halına gələnədək əzin. Balqabaq pürsinin üzərinə süd əlavə edib qaynamağa qoyun. Düyünü yuyun və qaynayan südə əlavə edin. Zövqə görə duz əlavə edib zəif ocaqda düyüsü bişənə qədər 45-50 dəqiqə bişirin. Bişən sıyığa şəkər tozu və kərə yağı əlavə edib qarışdırın. 5 dəqiqə bişirib ocağı söndürün. Ocaqdan götürdüyünüz qazanı isti bir parçaya büküb 1 saat kənarda saxlayın. Bişmiş düyü sıyığını boşqaba töküb üzərinə darçın tozu səpib süfrəyə verin.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir