Səhər Yeməyi Üçün Ən Faydalı Sıyıq-Xərçəng Riskini Azaldır

Yields: 1 Serving

Qarğıdalı yarması sıyığı və ya polenta faydalı xüsusiyyətlərə malik faydalı bir qidadır. Bu dənli bitkilər fərqli üyüdülməyə malikdir: daha xırda dənələriylə sıyıq yumşaq olur, böyük dənələri ilə isə sərt. Bu dadlı və qeyri-adi səhər yeməyinin bir çox faydası var.

Qarğıdalıdakı zülal və lif uzun müddət tox hiss etməyinizi təmin edə bilər. Medical News Today -ə görə, lif həzm sisteminin düzgün işləməsi və sağlam bağırsaq bakteriyalarının qidalanması üçün də tövsiyə olunur. Qəzet “Su yerinə süd ilə sıyıq bişirmək səhər yeməyinə daha da dəyərli qidalar qatacaq” deyə tövsiyə edir.

Qlütensiz

Çölyak xəstəliyi və ya qlüten həssaslığı olan insanlar üçün qarğıdalı sıyığı yaxşı bir seçimdir. Bununla birlikdə, istifadə etməzdən əvvəl digər əlavələr üçün tərkib siyahısını yoxlamaq tövsiyə olunur.

Kompleks karbohidratlarla zəngindir

Polenta kompleks karbohidratların əla mənbəyidir. Sadə olanlar sürətlə parçalanaraq qan şəkərinin artmasına səbəb olsa da, kompleks karbohidratlar yavaş -yavaş həzm olunur və bu da qlükoza səviyyəsini sabit saxlayır.

Karotenoidlərin mənbəyi

Nəşr xəbər verir ki, karotenoidlərin müəyyən göz xəstəlikləri və xərçəng kimi müəyyən xəstəliklərin riskini azaltdığına inanılır.

Aşağı yağ tərkibi

Polenta az yağlıdır və buna görə ürək sağlamlığını qorumaq üçün uyğundur. Doymuş yağ qəbulunu azaltmaq üçün sıyığı su, bitki südü və ya bulyonla bişirməlisiniz.

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının mütəxəssislərinə görə, pəhrizin təxminən 40% -i taxıl olmalıdır.

Evdar.az faydalı qarğıdalı yarması sıyığının reseptini təqdim edir.

Qarğıdalı yarması sıyığının tərkibi:

  • 2 stəkan su
  • 250 ml süd
  • 1 stəkan qarğıdalı yarması
  • 25 qr kərə yağı
  • duz, şəkər tozu zövqə görə

Qarğıdalı yarması sıyığının hazırlanma qaydası:

Kiçik bir qazanda suyu qızdırın. Qarğıdalı yarmasını əlavə edin. Yarma bişdikdə həcmin təxminən 4 dəfə artacağını unutmayın. Qaynamağa başladıqda ocağı zəiflədib taxıl suyu tamamilə özünə çəkənə qədər bişirin. Sıyığa duz əlavə edin. Üzərinə süd töküb qarışdıraraq 5 dəqiqə bişirin. Sıyığı xüsusilə dadlı etmək üçün qazanı ocaqdan götürüb mətbəx dəsmalına büküb 15-20 dəqiqə kənarda saxlayın. Sıyığı süfrəyə verməzdən əvvəl zövqə görə şəkər tozu və hər boşqaba bir dilim təbii kərə yağı əlavə edin.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir.