Sağlam Qidalananlar Üçün Ev Şəraitində Qlutensiz Çörək

Yields: 1 Serving

Son illərdə sağlam qidalanma tendensiyasının artması ilə müxtəlif çörək növlərinə maraq artıb. Çəki artımına səbəb olan ağ çörək ilə tam buğda unu, siyez unu, turş mayalı və qlutensiz çörək növləri geniş yayılmağa başladı. Qlutensiz pəhriz əslində çox uzun müddətdir eşitdiyimiz, lakin çox da bilinməyən bir qidalanma növüdür. Çünki belə bir fikir var idi ki, yalnız qlutenə qarşı dözümsüzlüyü olanlar bu şəkildə qidalanmalıdır. Tədqiqatlar göstərir ki, qlutensiz pəhriz əslində böyüklərin əksəriyyəti üçün uyğun bir pəhrizdir.

Glutensiz un, əlbəttə ki, çörək resepti üçün zəruridir. Əvvəllər tapmaq çətin olan qlutensiz un indi əksər ərzaq mağazalarında asanlıqla tapılır. Qlutensiz çörəyin 1 dilimi təxminən 90 kaloridir. Evdar.az qlutensiz çörəyin reseptini təqdim edir.

Sağlam Qidalananlar Üçün Ev Şəraitində Qlutensiz Çörəyin tərkibi:

  • 400 qr qlutensiz un
  • 1 çay qaşığı duz
  • 1 paket quru maya (10 qr)
  • 300 qr kefir
  • 2 ədəd yumurta
  • 2 xörək qaşığı zeytun yağı

Sağlam Qidalananlar Üçün Ev Şəraitində Qlutensiz Çörəyin hazırlanma qaydası:

Dərin bir qabda un, duz və mayanı qarışdırın. Başqa bir qabda kefir, yumurta və zeytun yağını yaxşıca qarışdırıb unlü qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Uzunsov keks qəlibini yağlayın. Əllərinizi yağlayıb xəmirə uzununa forma verin. Xəmiri qəlibə yerləşdirib üzərində iti bir bıçaqla kəsiklər atın. Qəlibin üzərini streç salafanla örtüb 1 saatlıq isti yerdə saxlayın. 1 saat sonra streç salafanı çıxarıb xəmiri əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Bişən çörəyi qəlibdən çıxarıb dəmir torun üzərində soyudun.

Vacib qeyd:

  • Glutensiz çörək istehsalında istifadə olunan bütün məhsulların otaq temperaturunda olmasına diqqət yetirin.
  • Glutensiz çörək üçün unu hazırlayarkən mütləq ələyin
  • Tərkiblərin miqdarından asılı olaraq, qlutensiz çörək üçün istifadə olunan unun miqdarı azaldıla və ya artırıla bilər.
  • Glutensiz çörəyin bişmə vaxtına diqqət yetirin. Bu müddət 45 dəqiqədən çox olmamalıdır.
  • Xəmiri yoğurarkən əllə yoğurmaqdansa, mümkünsə maşından istifadə edin.
  • Sobada 45 dəqiqə bişirilən çörəyin sobadan çıxarıldıqdan sonra bir müddət dincəlməsi tövsiyə olunur.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir