Azərbaycan Mətbəxinin Unudulmuş Yeməyi-Şeşəndaz Plov
Keçmişdə Abşeron əhalisinə xas olan Şeşəndaz (Şazəndə) unudulmuş yeməklərdəndir. Şeşəndaz həm ətsiz , həm də ət ilə hazırlanır. Bu plov adətən qışda varlı ailələrdə bişirilirdi. …
Resept Bölməsi
Keçmişdə Abşeron əhalisinə xas olan Şeşəndaz (Şazəndə) unudulmuş yeməklərdəndir. Şeşəndaz həm ətsiz , həm də ət ilə hazırlanır. Bu plov adətən qışda varlı ailələrdə bişirilirdi. …
Azərbaycanlılar arasında yeməklərin şahı plov hesab olunur. Bildiyimiz kimi plovun 200-dən çox növü var. Bu növlərin hər birinin ayrı-ayrılıqda hazırlanma qaydası və özünəməxsus dadı var. …
Taxçin- İran mətbəxinin dadlı plovudur. Maraqlı bir görünüşüylə təəccübləndirən bu plov ənənəvi olaraq quzu ətiylə bişirilir. Evdar.az bu gün sizə toyuq filesiylə hazırlanan dadlı Taxçin …
Bildirçin əti yüksək protein və bol vitamin mənbəyi olduğu üçün insan orqanizmi üçün çox faydalıdır. Eləcə də heç bir yan təsiri yoxdur. Əksinə, revmatizma, astma, …
Azərbaycanlılar arasında yeməklərin şahı plov hesab olunur. Evdar.az bir çox çeşidi olan plovun Qəbələ mətbəxinə məxsus döşəmə plovun reseptini təqdim edir. Tərkibi: 5 stəkan düyü …
Göyərti və vitaminlə zəngin Azərbaycan mətbəxinin sevilən plov növü Səbzi Plov. Evdar.az səbzi-qovurmalı plovun reseptini təqdim edir. Tərkibi: 250 qr düyü su 300 qr quzu …
Ağdam mətbəxi Qarabağın özünəməxsus təamları arasında xüsusi yer tutur. Bu dadlı təəmlardan biri də dadı damağınızda qalan maş lobyalı plovdur. Evdar.az lobyalı plovun reseptini təqdim …
Şuşa mətbəxinin ən dadlı təamlarından biri də toyuq plovdur (çolpa plov). Evdar.az Şuşa mətbəxinin dadlı plovunun reseptini təqdim edir. Tərkibi: 250 qr kərə yağı 1 …
200 növü olan Azərbaycan plovu xalq arasında “Azərbaycan mətbəxinin Şahı” sayılır.Bu növlərin hər birinin ayrı-ayrılıqda hazırlanma metodu və özünəməxsus dadı var. Bunlardan biri də Ləvəngi …
Xanlıq – Qubadlı rayonunun ən böyük kəndidir. Qubadlı mətbəxinin bir çox dadlı yeməkləri var. Bunlardan biri də noxudlu, maş lobyalı Xanlıq plovudur. Evdar.az dadlı Xanlıq …
Qazmaq – Şərq mətbəxində plovu bəzəmək üçün istifadə olunan xırçıldayan qabıqdır. Qazmaq plovu bəzəmək və yemək üçün istifadə edilir. Azərbaycanda da 200 növü olan plovun …