Balkan Mətbəxinin Əvəzsiz “Ajvar” Salatı

Yields: 1 Serving

Ajvar-Balkan mətbəxinin şirin qırmızı bibərdən hazırlanmış tərəvəz qəlyanaltısıdır. Bu ləziz qəlyanaltı çox funksionladır. İstər çörəyin üzərinə yaxıb yeyə , istər ətlə süfrəyə verə bilərsiniz. Evdar.az ləziz qəlyanaltının reseptini təqdim edir.

Balkan Mətbəxinin Əvəzsiz Ajvar Salatının tərkibi:

  • 4 ədəd rəngli bibər
  • 1-2 ədəd badımcan
  • 1-2 diş sarımsaq
  • 3 xörək qaşığı zeytun yağı
  • 1 xörək qaşığı alma sirkəsi
  • duz, istiot, paprika tozu

Balkan Mətbəxinin Əvəzsiz Ajvar Salatıının hazırlanma qaydası:

İlk öncə tərəvəzləri ocağın üzərində və ya sobada közləyin. Daha sonra bir qaba yığıb üzərini strec salafanla bağlayın və 10-15 dəqiqə kənarda saxlayın. Közlənən tərəvəzlərin qabığını soyub 1-2 dəqiqəlik blenderdən keçirin. Üzərinə sarımsaq, zeytun yağı, sirkə və ədviyyatları vurub yenidən blenderdən keçirin. Blenderdən keçirtdikdən sonra qazana töküb vam odda bir az qatılaşana qədər bişirin.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir