
Heç yerkökü və düyünü birlikdə sınamısınız? Toyuq yeməkləri ilə yanaşı süfrəyə doyurucu və dadlı yerkökü plovu da verə bilərsiniz. Evdar.az rəngli plovlardan biri yerkökülü plovun reseptini təqdim edir.
Tərkibi:
- 2 stəkan baldo düyü
- 3 stəkan qaynar su
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı limon suyu
- 3 xörək qaşığı zeytun yağı
- 1 xörək qaşığı kərə yağı
- 1 ədəd böyük ölçülü yerkökü
- 1 çay qaşığı rəndələnmiş limon qabığı
Hazırlanma qaydası:
Bir qabda düyünü duz və bir neçə damcı limon suyu ilə isti suda soyuyana qədər isladın. Daha sonra bol su ilə yuyub suyunu süzün. Zeytun yağını tavada qızdırın. 1 ədəd sürtgəcdən keçirilmiş yerkökünü daim qarışdıraraq 5 dəqiqə qovurun. Yuyulmuş və süzülmüş düyünü də əlavə edib 5 dəqiqə daha qovurun. Qaynar suyu və duzu əlavə edin. Bir buğum qaynadıqdan sonra ocağı azaldın. Su buxarlanana qədər düyünü bişirin. Bişən düyünü ocaqdan götürüb, 1 çay qaşığı xırda doğranmış soyuq kərə yağı və yarım limonun rəndələnmiş qabığını əlavə edin. Qazanın qapağını bağlayıb 5 dəqiqə dəmə qoyun.
Nuş Olsun!