Tort Və Pirojnaları Bəzəmək Üçün Bişmiş (Zavarnoy) Ballı Krem

Yields: 1 Serving

Bişmiş ballı krem tortları, pirojnaları doldurmaq və bəzəmək üçün çox uyğundur. Müstəqil bir desert kimi də süfrəyə verilə bilər. Evdar.az bişmiş ballı kremin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

  • 1 litr qaymaq
  • 4 ədəd yumurta
  • 200 qr bal
  • 1 çay qaşığı duz
  • 2 çay qaşığı vanil
  • 100 qr un

Hazırlanma qaydası:

Bir qabda 4 ədəd yumurtanı mikserlə yaxşıca çırpın. Üzərinə 100 qr un və 1 çay qaşığı duz töküb qarışdırın. Bir litr qaymağı qalın dibi olan bir qazana tökün. Qaymağın yağlılığı önəmli deyil, qaymaq ​​nə qədər yağlı olarsa, krem ​​də bir o qədər qatı olar. Qazana 200 qram bal əlavə edib ocağa qoyun. Bal əriyib qarışana qədər qaynadın. Qaynamağa başladıqda ocaqdan götürün. Unlu qarışığı isti ballı qaymağa az-az əlavə edib dayanmadan tel çırpıcıyla və ya mikserlə qarışdırın. Qarışığı yenidən qazana töküb zəif ocaqda tel çırpıcıyla qarışdıraraq qaynadın. Ocağı söndürüb 1-2 dəqiqə qarışdırmağa davam edin. Daha sonra mikserin qabına kremi töküb 1-2 dəqiqə çırpın. Kremin üzərini streç salafanla örtüb otaq 1 saatlıq soyuması üçün kənara qoyun. Yaxşı soyuması üçün daha sonra ən az 3 saatlıq soyuducuya yerləşdirin. Saatın tamamında soyuducudan çıxarıb mikserlə yaxşıca çırpın. Çırpma prosesində 2 çay qaşığı vanil əlavə edin. Krem hazırdır! İstədiyiniz tortu və ya pirojnanı bu kremlə doldurub bəzəyə bilərsiniz.

Tortlar və şirniyyatlar üçün müxtəlif reseptləri http://evdar.az saytımızda TortlarŞirniyyatlar bölməsində tapa bilərsiniz.

Nuş Olsun!

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir