Faydalı Faydalı Məsləhətlər Maraqlı Xəbərlər

Fast-Food Restoranlarında Yediyimiz Kartof Qızartması Niyə Həmişə Evdə Bişəndən Daha Dadlıdır?

Kartof qızartmasının praktikliyi və dadı ilə xüsusi yeri var. Ancaq evdə tez-tez kartof qızartsanız belə, çöldəki fast food restoranlarında yediyiniz kartof qızartmasının xırtçıltısını və dadını hiss edə bilmirsiniz. Bəs, bu fast food restoranları rəngi və dadı ilə insanı heyran edən, xırçıltısı və dadı ilə asılılıq yaradan kartof qızartması hazırlamaq üçün nə edirlər? Evdar.az fast food restoranlarının sirrini, mükəmməl kartof qızartmasının hiylələrini təqdim edir.

Fast-food restoranları fərqli nə edir?

Analarımızdan öyrəndiyimiz kartof qızartması resepti əslində çox sadədir. Kartofu soyub istədiyiniz formada doğrayın, duzlu suda bir müddət isladın. Daha sonra günəbaxan yağı ilə tavada qızardın və kağız salfetlə örtülmüş süfrəyə qoyun.

Bununla belə, çox sadə görünən resept fast food restoranlarında çox fərqli bir dönüş alır. Çünki bu restoranlarda işləyən aşpazların daha xırtıldayan, dadlı və daha sarı olması üçün istifadə etdikləri müxtəlif fəndlər var.

Bu hiylələrdən istifadə edərək, fast food restoranlarını qısqandıracaq dadlı kartof qızartması əldə edə bilərsiniz.

Fast-food xırtıldayan kartof qızartması hazırlamaq üçün məsləhətlər

  • Qızartmaq üçün ən uyğun kartofu seçməklə başlayırlar. Bunlar sarı kartof və “russet” kimi tanınan kartof növləridir.
  • Kartof diqqətlə incə dilimlənməlidir. Eyni uzunluqda olmasalar da, onların diametrlərinin bərabər olduğundan əmin olun. Beləliklə, bişirərkən hər tərəf bərabər qızardılacaq.
  • Sonra bu dilimlənmiş nazik kartoflar duzlu suda qaynadıb dəsmal ilə qurudulur. Quruyan kartofları kilidli torbalara doldurub dondurucuya atılır. Bu üsulla kartofun dondurucuda 6 ay saxlanıla biləcəyi deyilir.
  • Kartofu qızartmağa başladıqda donmuş kartofu çıxarıb bir az əridirlər, sonra qızğın yağa atırlar.
    Bu dərin tavaya da un səpirlər. Un kartofu xırtıldayan edir.

  • Onlar adətən kartofu tavada 5 dəqiqədən çox saxlamırlar. Rəngi ​​dəyişməyə başlayanda dərhal götürürlər. Kartofun yağını süzüb soyuduqdan sonra yağı yenidən qızdırıb kartofu 6-7 dəqiqə daha qızardırlar.
  • Günəbaxan yağından daha gec yanan fındıq yağında kartofu qızartdıqları da məlumdur.
  • Bəzi fast food restoranlarının kartof bişməzdən əvvəl üzüm şəkəri qatdığı deyilir. Bu şəkər qızartma zamanı karamelize olur və bu üsul bizim pərəstişkarı olduğumuz kartoflara qızılı rəng verir. Bunu evdə qarğıdalı siropu əlavə edərək edənlər var. Bununla belə, məsləhətimiz qarğıdalı siropundan uzaq durmaqdır. Çünki bir çox mütəxəssis yüksək fruktoza qarğıdalı siropunun insan sağlamlığına zərərləri ilə bağlı həmfikirdir.

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir