Bu Qidalar Yaponların Gizli Sirridir Yedikce Omrunuzu Uzadır ve Beyni Cavanlasdırır.1
Faydalı Faydalı Məsləhətlər Maraqlı Xəbərlər Sağlamlıq Haqqında

Bu Qidalar Yaponların Gizli Sirridir! Yedikcə Ömrü Uzadır və Beyni Cavanlaşdırır…

Uzun ömür yaşamaq üçün sağlam yaşamaq və düzgün qidalardan istifadə etmək lazımdır. Dünyanın ən uzunömürlü insanları dedikdə ilk ağıla gələn yaponlar olur. Araşdırmalar göstərir ki, onların uzun və sağlam ömür sürməsinin əsas səbəblərindən biri birbaşa yedikləri qida ilə bağlıdır. Bu qidaları yedikcə beyin cavanlaşır. Evdar.az yedikcə ömrü uzadan və beyni cavanlaşdıran qidalar haqqında araşdırmanı təqdim edir.

Bənövşəyi Kartof

Yaponiyanın Okinava bölgəsinin əhalisi uzunömürlülükləri ilə tanınır. Bənövşəyi kartof bu bölgədə insanların ən çox istehlak etdiyi qidalardan biridir. Bənövşəyi şirin kartofun qida dəyərinin bu bölgədəki insanların uzunömürlülüyünün sirri olduğuna inanılır və hər gün bir ədəd yeyirlər. Bu kartof desert və ya qəlyanaltı kimi yeyilə bilər. Bənövşəyi şirin kartof sağlam karbohidratlardan biridir. Yaşlanma əleyhinə təsir göstərən antosiyaninlərlə də zəngindir. Tədqiqatlar bənövşəyi şirin kartofun ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa və qan şəkərinin səviyyəsini yaxşılaşdırmağa kömək edə biləcəyini göstərdi. Yaşla bağlı göz xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən A vitamini ilə zəngindir. Bənövşəyi kartofda olan kalium və antosiyaninlər qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir.

Yağlı Balıq

Yağlı balıqlara qızılbalıq, alabalıq (forel), sardina və skumbriya kimi balıqlar daxildir. Omeqa-3 yağ turşuları yağlı balıqlarda çoxdur. Sinir hüceyrələrinin və beyin hüceyrələrinin böyüməsini birbaşa dəstəkləyir. O, sözün əsl mənasında beyninizi təravətləndirir, yaddaşınızı yaxşılaşdırır və konsentrasiyanızı artırır. Kifayət qədər miqdarda omeqa-3 yağ turşularının istehlakı, Alzheimer xəstəliyi kimi idrak funksiyasına zərər verən uzunmüddətli xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edə bilər. Balıqlar öyrənmə və görmə baxımından da çox əhəmiyyətlidir. Beyinə qan axını dəstəkləyir və beyin toxumasını bakteriya və toksinlərdən qoruyur.

Yaşıl Çay

Yaponlar uzunömürlülükləri ilə yanaşı, beyin gücləri ilə də diqqət çəkirlər. Yaşıl çayın yaxşı koqnitiv funksiyanın sirri olduğu bilinir. Yaşıl çay içmək tərkibindəki kofein sayəsində ayıqlığınızı artırmaqla yanaşı, zehninizi gücləndirərək yaddaşınızı da yaxşılaşdırmağa kömək edir. Yaşıl çay qəbulu nəinki yaddaşı, konsentrasiyanı və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, həm də tərkibindəki L-theanine amin turşusu sayəsində beynin sakitləşməsinə və istirahətinə kömək edir. L-Theanine təsirli şəkildə ayıqlığı artırır və zehni sakitləşdirir.

Göbələk

Tədqiqatlar göstərir ki, göbələk yemək demans inkişaf riskini azaldır. Bundan əlavə, göbələklərdə qocalmanı yavaşladan vitaminlər və minerallar var. Beyin və sinir sisteminin xəstəliklərdən qorunmasında rol oynayır.

Diqqət! Həssaslığı və ya allergiyası olan insanların bu qidaları qəbul etməzdən əvvəl mütəxəssislə məsləhətləşmələri tövsiyə olunur.


Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir