Category: Bayram Reseptləri, Novruz bayramı, Şirniyyatlar
Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi
Yields:
1 Serving
Novruz «təzə il» deməkdir, baharın ilk günüdür. Novruzun gəlişi evlərə, ailələrə yeni büsat, şadlıq və sevinc gətirir. Hər evdə, hər ailədə Novruz bayramına əvvəlcədən hazırlıq gedir. Analar, bacılar şəkərbura, paxlava, şorqoğal və başqa nemətlər bişirir, bolluq və bərəkət rəmzi olan səməni qoyurlar. Evdar.az Novruz bayramının milli şirniyyatlarının reseptlərini təqdim edir.
Novruz Süfrəsinin Xəfif Badamburası
Azərbaycanın Milli Şirniyyatı-Şəkər Çörəyi
Novruz Süfrəsini Bəzəyən Bakı Qurabiyəsi
Naxışları İtməyən Kövrək Şəkərbura
Ağızda Əriyən Mutaki ( Mütəkkə)
Azərbaycanın Milli Şirniyyatı İrəvan Kətəsi
15 Qatlı, Bol Şərbətli Azərbaycan Paxlavası
Uşaqlığımızın Dadı: Qoz Şirniyyatı
Azərbaycan Mətbəxinin Dadlı Qoğalı-Quba Tıxması
Şəki Mətbəxinin Dad Çələngi Qırmabadam
Naxçıvanın Ləziz Çöçəsi
Nizami Yurdunun Gəncə Paxlavası
Qat-Qat Xəmirdən Hazırlanan Paxlava
Əsl Qarabağ Kətəsi
Gəncə Mətbəxinin Qədim Şirniyyatı – Zilviyə
Azərbaycanın Milli Şirin Çörəyi -Süd Çörək