Aspazların Qiymenin Dadına Lezzet Qatan SİRRLeRİ
Faydalı Faydalı Məsləhətlər

Aşpazların Qiymənin Dadına Ləzzət Qatan SİRRLƏRİ

Ət istehlakı həkimlərin hər zaman vurğuladığı məsələdir. Ətin tərkibindəki protein sağlam həyatın sirridir. Yeməklərdə ətdən istifadəyə ümumiyyətlə kub və qiymə ilə üstünlük verilir. Dadlı ət yeməyi üçün qiymə ətini yaxşı qovurmaq lazımdır. Qovrulmuş qiymə qarnir olaraq və ya doldurulmalarla süfrəyə verilən ləzzətdir. Ona soğan, pomidor, bibər və müxtəlif ədviyyatlar əlavə edilərək dadlandırılır. Qovrulmuş qiymə, bişirilmə vaxtı, tava seçimi və ədviyyatların əlavə edilmə qaydası kimi hiylələrə görə qaralıb və xoş qoxu verməyə bilər. Ancaq aşpazlarının istifadə etdiyi üsullarla daha da ləzzətli qiymələr hazırlaya bilərsiniz. Evdar.az aşpazların qiymənin dadına ləzzət qatdığı sirrləri təqdim edir.

Qiymənin dadına ləzzət qatan sirrlər

  • Əgər qiyməniz çiydirsə və yeməklərdə istifadə etmək üçün qovurmaq istəyirsinizsə yapışmayan tava ilə başlamalısınız.
  • Tavada qiymənin miqdarına uyğun yağ əlavə etməlisiniz. Və bu yağı təxminən 1 dəqiqə qızdırmalısınız.
  • Qızdırılmış yağa qiyməni əlavə edib əzib bir müddət qarışdırın.
  • Qiymə ətini qovurmağa başlayanda qaşığın arxası ilə yumşaq bir şəkildə əzmək və ət parçalarını bir-birindən ayırmaq lazımdır. Beləliklə, qiyməniz yeməyinizdə dənəvər görünəcək.

  • Qiymə əti orta ocaqda bir müddət qovrulur, sonra sulanır. Qiymə bişdikdə bu suyu özünə çəkəcək.
  • Suyunu buxarlandıqdan sonra qiymə hazırdır.
  • Bu vaxt qiymənin rəngi bir qədər qəhvəyi olacaq. Rəngi ​​dəyişmiş qiymə qovrulub artıq.
  • Qiyməni qovurarkən edilən ən böyük səhvlərdən biri də qovurduqda qiyməyə duz və istiot əlavə etməkdir. Lakin qiymə qovrulduqda ocağı söndürdükdən sonra duz və istiot əlavə etmək lazımdır. Çünki bişmiş ətə duz əlavə etmək ətin quruluşunu pozur və bişmə müddətini uzadır.
  • Ocaqdan götürməzdən bir dəqiqə əvvəl qiyməyə istədiyiniz ədviyyatları əlavə edib qarışdırın. Son anda əlavə edilən ədviyyatlar təravətini qoruyur, istidən yanmır və ləzzətli nəticə verir.
  • Qovrulmuş qiymə ətə bir az zirə əlavə etsəniz, ətin iyini boğar və həzmini asanlaşdırarsınız.
  • Qovrulmuş qiyməyə tomat pastası əlavə etmək üçün qiymə yaxşıca qovrulana qədər gözləyin və sonra tomat pastasını əlavə edib daha bir-iki dəqiqə qızardın.

  • Əgər qiymənin miqdarı soğandan qat-qat azdırsa (əgər soğanınız çoxdursa ), o zaman qiymə və soğanı eyni vaxtda qovura bilərsiniz. Bu mərhələdə yüksək istilikdə başlaya və sonra aşağı istilikdə davam edə bilərsiniz.
  • Əgər qiymə ətiniz bir az yağlıdırsa, tavaya əlavə olunan yağın miqdarını azalda bilərsiniz.
  • Qovrulmuş qiymə ətin dadını daha da artırmaq istəyirsinizsə, aşpazlar quyruq yağı əlavə etməyi məsləhət görür. Dietoloqlar da son vaxtlar bu məsləhətləri verirlər. Çünki quyruq yağı həm təbii yağdır, həm də tərkibindəki qida dəyəri baxımından sağlamlığa uyğundur.

Qiymənin Qovrulduğunu Necə Bilmək Olar?

Qiymə ətinin bişib-bişmədiyini başa düşmək olduqca sadədir. Bişirmə prosesində ətin rəngi dəyişir, tünd qəhvəyi rəng alır. Qovrulmuş qiymənin özünəməxsus qoxusu yaranır, teksturası sərtləşir. Bundan əlavə, qiymə bişdikcə həcmi azalır və suyunu itirir ki, bu da onun daha sıx bir quruluş qazanmasına səbəb olur.

Ən sonda qiymə qovrulduqdan sonra düzgün saxlanmalıdır. Qovrulmuş qiyməni hava keçirməyən qabda soyuducuda saxlaya bilərsiniz. Qiymə qovrulduqdan sonra reseptlərdə və ya dolmalarda istifadə edilə bilər.

Qiymədən hazırlanan ən dadlı reseptlərin siyahısı:

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir