Ev Şəraitində Yumurtasız Mayonez
Bu mayonez dadından demək olar ki, mağazada satılan mayonezlərdən heç fərqlənmir. Yumurtasız ev şəraitində hazırlanmış mayonez salatlar…
Bu mayonez dadından demək olar ki, mağazada satılan mayonezlərdən heç fərqlənmir. Yumurtasız ev şəraitində hazırlanmış mayonez salatlar…
İngilislərin “lemon curd” dediyi limon kremi və ya limonlu tort kremini kekslərə, tortlara, peçenyelərə istifadə edə bilərsiniz. Bu kremi 2 həftə soyuducuda, 6 ay buzxanada …
Beşamel sousu dünya mətbəxinin ən sevilən və əvəzolunmaz sousları arasındadır. Fransız mətbəxindən gələn Beşamel (béchamel) ət yeməklərində, tərəvəz yeməklərində ləzzət verməsi məqsədiylə istifadə edilir. Evdar.az …
Kartof bişirməyin maraqlı üsulu və inanılmaz nəticə.. Evdar.az duzda bişmiş kartofun hazırlanma qaydasını təqdim edir. Tərkibi: 4 ədəd böyük ölçülü kartof 1/4 stəkan bitki yağı …
Almalı mayonez ət və balıq yeməklərində, sendviç və salatların hazırlanmasında istifadə etmək üçün ən dadlı sousdur. Həm dadlı, həm də faydalıdır. Evdar.az ev şəraitində dietik …
Noxud kotleti – müxtəlif vitaminlər və minerallarla zəngin bir yeməkdir. Bu, ət yeməyən insanlar üçün əvəzolunmaz bir qidadır. Noxudun tərkibində insan orqanizmində bir çox prosesdə …
Çox dadlı, yüngül və ən əsası da faydalı kəsmikli krem. Bu dadlı krem tortların üzərini örtmək üçün və ya şirniyyatlarınızı bəzəmək üçün istifadə edilə bilər. …
Dulce da Leche çörəyə yaxılaraq yeyilən, şirniyyatların üzərinə sous olaraq istifadə edilən süd karamelidir. Dulce -şirin, Leche isə süd deməkdir. Bal konsistensiyasında, dadı isə südlü …
İstər sadə, istəsəniz də yeməklərin yanında təqdim edə biləcəyiniz ləzzətli bir salat resepti..Az məhsulla və asan hazırlanan bu salatı həm ailəniz üçün,həm də qonaqlarınız üçün …
Qırmızı soğandan həm asan hazırlanan, həm də ləzzətli turşu hazırlaya bilərsiniz. Qırmızı soğan turşusunu buterbrodlar , ət yeməkləri kimi istədiyiniz hər yeməyin yanında süfrəyə verə …
Şanti krem tort və desert bəzəklərində, meyvə salatlarında tez-tez istifadə olunan ləzzətli bir məhsuldur. Mağazalarda paketlənmiş toz halında satılan şanti kremi özünüz ev şəraitində hazırlaya …
Karamel sousu – dondurma və tortlar üçün mükəmməl sousdur. Bu sousu evdə asanca hazırlaya bilərsiniz. Karameli peçenyelərin, tortların, dondurmaların üzərini bəzəmək üçün benmari üsulu əridərək …
Patisyer kremi (crème pâtissière)- bişmiş kremlərin növlərdən biridir. Fransız şirniyyatlarında Patisyer kremi geniş istifadə olunur. Evdar.az tortlarda, pirojnaların doldurulmasında istifadə olunan çox zərif və dadlı …
Salatlarda, yeməklərdə, pəhriz yeməklərində, hətta təmizlikdə belə istifadə edə biləcəyiniz sirkəni özünüz ev şəraitində hazırlaya bilərsiniz. Sirkənin hazırlanmasında ən vacib proses olan fermentasiya, probiotiklərin yaşamasını …
Pralin (praline)- karamelləşdirilmiş fındıqdan hazırlanan qatı pastadır. Bu dadlı pasta şokolad və konfetlərin içliyi üçün istifadə edilir. Evdar.az asan hazırlanan fındıq pralin reseptini təqdim edir. …
Kabab üçün mağazalarda satılan hazır kimyəvi tozlarla olan marinadları almayın. Evdar.az-ın təqdim etdiyi şirəli və ətirli kabab üçün marinad reseptlərini təcrübədən keçirin. Kefirli Marinad Resepti …
Müxtəlif yeməklərə, salatatlara əlavə olunan İtalyan mətbəxinin məşhur Pesto sousu. Bu dadlı sousu qızardılmış çörəyin üzərinə çəkərək də yeyə bilərsiniz. Pesto sousu qozla, fıstıqla, ispanaqla, …
Palçıq turşusu Azərbaycan mətbəxinin ləziz yeməklərinin hazırlanmasında istifadə olunan sousdur. Ət yeməklərinə turşməzə-şirin notlar qataraq xörəklərə yaxşı dad verir. Palçıq turşusu həm marinad kimi, həm …
Qədim məzələrimizdən biri də Döyməcdir. Döyməc müxtəlif meyvələrlə (alça, albalı, gavalı, zoğal, alma və s.) hazırlanır. Adətən yağlı ət yeməklərinin yanında ideal salatdır. Tək başına …
Türk mətbəxində əsas yeməkdən əvvəl verilən qəlyanaltılardan biri də Haydiridir. Evdar.az asan hazırlanan , dadlı Haydarinin reseptini təqdim edir. Tərkibi: 100 qr ağ pendir 200 …
Baba qanuş son zamanlar çox məhşurlaşan yaxın Şərq məzəsi-qəlyanaltısıdır. Bir çox yeməklərin yanında asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz soyuq bir məzə reseptidir. Evdar.az ləzzətli qəlyanaltının reseptini təqdim …
Bir çox evdar qadınlar xiyar, pomidor və s. kimi tərəvəzlərdən şoraba hazırlayırlar. Ancaq meyvə və giləmeyvələrdən də şorabalar hazırlanır. Bunlardan biri də üzüm turşusudur. Üzüm …
Barbekü sousu təkcə kömürdə bişirilən yeməklərə dadlı əlavə deyil, həm də quş əti və hətta başqa bir şəkildə bişirilən balıq üçün də uyğundur. Sousun xoş …
“Düşes Kartof” (Pomme Duchesse) və ya “Şahzadə Kartof” inanılmaz dərəcədə dadlı və asan bir qarnirdir. Ət xörəklərinin yanında zərif və ləzzətli qarnir kimi, xüsusən də …
Marinə edilmiş çəhrayı zəncəfil sağlamlıq üçün faydalı qida məhsuludur. Çəhrayı zəncəfil sayəsində immunitet möhkəmlənir, orqanizm daha çox qidalandırıcı maddə qəbul edir. Bundan əlavə, o, antibakterial …
Kiçik soğan turşusu ət yeməklərinin, kababların yanında süfrəyə verilir. Bu dadlı turşunu 5 dəqiqə hazırlayıb 2 həftəyə yeyə bilərsiniz. Evdar.az kiçik soğan turşusunun reseptini təqdim …
Philadelpia krem pendiri, dünyanın ən məşhur və sevilən pendirlərindən biridir. Yüngül qəlyanaltıların və şirniyyatların hazırlanması üçün istifadə olunur. Bundan əlavə, Cheescake-in hazırlanmasında orijinal reseptlərin dəyişməz …
Sezar salatına xüsusi ləzzəti sous verir. Evdar.az sezar salatı üçün dadlı sous reseptini təqdim edir. Sezar Salatı Üçün Dadlı Sousun Tərkibi: 3 ədəd yumurta 1 çay qaşığı xardal 1,5 …
Soğan marmeladına konfitür və ya mürəbbə də deyilir. Mahiyyət eynidir – bu nə marmelad deyil, nə mürəbbə, nə də konfitür. Bu sousdur. Adətən qırmızı soğandan …
Yaz-yay fəslinin ləziz giləmeyvəsi çiyələkdən evdar xanımlar mürəbbə hazırlayır, şirniyyatda istifadə edir. Çiyələk saplağından isə desert və salatlarınızda istifadə edə biləcəyiniz dadlı sirkə hazırlaya bilərsiniz. …
Azərbaycan mətbəxinin yağlı yeməklərini müəyyən ədviyyatlar, turş souslar, müxtəlif otlar və göyərtilərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Xüsusilə qışda müxtəlif əlavələrə ehtiyac artır. Nardança da mətbəximizin …
Ajvar-Balkan mətbəxinin şirin qırmızı bibərdən hazırlanmış tərəvəz qəlyanaltısıdır. Bu ləziz qəlyanaltı çox funksionladır. İstər çörəyin üzərinə yaxıb yeyə , istər ətlə süfrəyə verə bilərsiniz. Evdar.az …
Vinegret (Vinaigrette) ən qədim fransız souslarından biridir. Fransızca sirkə mənasını verən “vinaigre” sözündən götürülmüş bu söz (vinaigrette) adından da göründüyü kimi sirkə və bir növ …
Hər şeyi ədviyyatlı sevirsinizsə, evdə hazırlanmış almalı xardal ən sevdiyiniz ət sousuna çevrilə bilər. Mağazada satılan sadə klassik xardaldan fərqli olaraq, ev şəraitində hazırlanmış almalı …
Mayonez müxtəlif salatların, qəlyanaltıların, ət yeməklərinin tərkib hissəsi olan ən məşhur souslardan biridir. Ancaq xoş bir daddan əlavə, sənaye sousu çox faydalı olmayan tərkibi ilə …
Limonad hazırladıqda suyunu sıxdığınız limonları zibil qutusuna atmayın! Ondan balıq, toyuq, salat və zeytun yağlı yeməklərdə istifadə edə biləcəyiniz inanılmaz dadlı və ətirli limonlu duz …
Pizza İtalyan mətbəxindən bütün dünyaya yayılan kiçikdən böyüyə hər kəsin sevdiyi qəlyanaltıdır. Kolbasa, sosiska, pendir, qarğıdalı dənəsi və bibər kimi müxtəlif məhsullardan istifadə edilərək hazırlanan …
Saysız-hesabsız faydaları olan şaftalı yay mövsümünün ən çox istehlak edilən meyvələri arasındadır. Həm şirin, həm də şirəli olan şaftalı lifli meyvədir və toxluq hissi verir. …
Təbii möcüzə olan balqabaq tumlarından ənənəvi mayonezə alternativ olaraq ləziz və faydalı sous hazırlaya bilərsiniz. Ev şəraitində asan hazırlanan vegan mayonez müxtəlif yeməklərə və salatlara …