Ev Şəraitində Yumurtasız Mayonez
Hər kəs evdə hazırlanmış mayonezin mağazadan daha dadlı və sağlam olduğunu bilir. Ancaq hamı çiy yumurtaların istifadəsi səbəbindən hazırlamağa qərar verə bilmir. Evdar.az sizə yumurta …
Tarif kateqoriyasına baxış
Hər kəs evdə hazırlanmış mayonezin mağazadan daha dadlı və sağlam olduğunu bilir. Ancaq hamı çiy yumurtaların istifadəsi səbəbindən hazırlamağa qərar verə bilmir. Evdar.az sizə yumurta …
İngilislərin “lemon curd” dediyi limon kremi və ya limonlu tort kremini kekslərə, tortlara, peçenyelərə istifadə edə bilərsiniz. Bu kremi 2 həftə soyuducuda, 6 ay buzxanada …
Beşamel sousu dünya mətbəxinin ən sevilən və əvəzolunmaz sousları arasındadır. Fransız mətbəxindən gələn Beşamel (béchamel) ət yeməklərində, tərəvəz yeməklərində ləzzət verməsi məqsədiylə istifadə edilir. Evdar.az …
Kartof bişirməyin maraqlı üsulu və inanılmaz nəticə.. Evdar.az duzda bişmiş kartofun hazırlanma qaydasını təqdim edir. Tərkibi: 4 ədəd böyük ölçülü kartof 1/4 stəkan bitki yağı …
Almalı mayonez ət və balıq yeməklərində, sendviç və salatların hazırlanmasında istifadə etmək üçün ən dadlı sousdur. Həm dadlı, həm də faydalıdır. Evdar.az ev şəraitində dietik …
Noxud kotleti – müxtəlif vitaminlər və minerallarla zəngin bir yeməkdir. Bu, ət yeməyən insanlar üçün əvəzolunmaz bir qidadır. Noxudun tərkibində insan orqanizmində bir çox prosesdə …
Çox dadlı, yüngül və ən əsası da faydalı kəsmikli krem. Bu dadlı krem tortların üzərini örtmək üçün və ya şirniyyatlarınızı bəzəmək üçün istifadə edilə bilər. …
Dulce da Leche çörəyə yaxılaraq yeyilən, şirniyyatların üzərinə sous olaraq istifadə edilən süd karamelidir. Dulce -şirin, Leche isə süd deməkdir. Bal konsistensiyasında, dadı isə südlü …
İstər sadə, istəsəniz də yeməklərin yanında təqdim edə biləcəyiniz ləzzətli bir salat resepti..Az məhsulla və asan hazırlanan bu salatı həm ailəniz üçün,həm də qonaqlarınız üçün …
Qırmızı soğandan həm asan hazırlanan, həm də ləzzətli turşu hazırlaya bilərsiniz. Qırmızı soğan turşusunu buterbrodlar , ət yeməkləri kimi istədiyiniz hər yeməyin yanında süfrəyə verə …
Şanti krem tort və desert bəzəklərində, meyvə salatlarında tez-tez istifadə olunan ləzzətli bir məhsuldur. Mağazalarda paketlənmiş toz halında satılan şanti kremi özünüz ev şəraitində hazırlaya …
Karamel sousu – dondurma və tortlar üçün mükəmməl sousdur. Bu sousu evdə asanca hazırlaya bilərsiniz. Karameli peçenyelərin, tortların, dondurmaların üzərini bəzəmək üçün benmari üsulu əridərək …
Patisyer kremi (crème pâtissière)- bişmiş kremlərin növlərdən biridir. Fransız şirniyyatlarında Patisyer kremi geniş istifadə olunur. Evdar.az tortlarda, pirojnaların doldurulmasında istifadə olunan çox zərif və dadlı …
Salatlarda, yeməklərdə, pəhriz yeməklərində, hətta təmizlikdə belə istifadə edə biləcəyiniz sirkəni özünüz ev şəraitində hazırlaya bilərsiniz. Sirkənin hazırlanmasında ən vacib proses olan fermentasiya, probiotiklərin yaşamasını …
Pralin (praline)- karamelləşdirilmiş fındıqdan hazırlanan qatı pastadır. Bu dadlı pasta şokolad və konfetlərin içliyi üçün istifadə edilir. Evdar.az asan hazırlanan fındıq pralin reseptini təqdim edir. …
Kabab üçün mağazalarda satılan hazır kimyəvi tozlarla olan marinadları almayın. Evdar.az-ın təqdim etdiyi şirəli və ətirli kabab üçün marinad reseptlərini təcrübədən keçirin. Kefirli Marinad Resepti …
Müxtəlif yeməklərə, salatatlara əlavə olunan İtalyan mətbəxinin məşhur Pesto sousu. Bu dadlı sousu qızardılmış çörəyin üzərinə çəkərək də yeyə bilərsiniz. Pesto sousu qozla, fıstıqla, ispanaqla, …
Palçıq turşusu Azərbaycan mətbəxinin ləziz yeməklərinin hazırlanmasında istifadə olunan sousdur. Ət yeməklərinə turşməzə-şirin notlar qataraq xörəklərə yaxşı dad verir. Palçıq turşusu həm marinad kimi, həm …
Qədim məzələrimizdən biri də Döyməcdir. Döyməc müxtəlif meyvələrlə (alça, albalı, gavalı, zoğal, alma və s.) hazırlanır. Adətən yağlı ət yeməklərinin yanında ideal salatdır. Tək başına …
Türk mətbəxində əsas yeməkdən əvvəl verilən qəlyanaltılardan biri də Haydiridir. Evdar.az asan hazırlanan , dadlı Haydarinin reseptini təqdim edir. Tərkibi: 100 qr ağ pendir 200 …
Baba qanuş son zamanlar çox məhşurlaşan yaxın Şərq məzəsi-qəlyanaltısıdır. Bir çox yeməklərin yanında asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz soyuq bir məzə reseptidir. Evdar.az ləzzətli qəlyanaltının reseptini təqdim …
Bir çox evdar qadınlar xiyar, pomidor və s. kimi tərəvəzlərdən şoraba hazırlayırlar. Ancaq meyvə və giləmeyvələrdən də şorabalar hazırlanır. Bunlardan biri də üzüm turşusudur. Üzüm …
Barbekü sousu təkcə kömürdə bişirilən yeməklərə dadlı əlavə deyil, həm də quş əti və hətta başqa bir şəkildə bişirilən balıq üçün də uyğundur. Sousun xoş …
“Düşes Kartof” (Pomme Duchesse) və ya “Şahzadə Kartof” inanılmaz dərəcədə dadlı və asan bir qarnirdir. Ət xörəklərinin yanında zərif və ləzzətli qarnir kimi, xüsusən də …
Marinə edilmiş çəhrayı zəncəfil sağlamlıq üçün faydalı qida məhsuludur. Çəhrayı zəncəfil sayəsində immunitet möhkəmlənir, orqanizm daha çox qidalandırıcı maddə qəbul edir. Bundan əlavə, o, antibakterial …
Kiçik soğan turşusu ət yeməklərinin, kababların yanında süfrəyə verilir. Bu dadlı turşunu 5 dəqiqə hazırlayıb 2 həftəyə yeyə bilərsiniz. Evdar.az kiçik soğan turşusunun reseptini təqdim …
Philadelpia krem pendiri, dünyanın ən məşhur və sevilən pendirlərindən biridir. Yüngül qəlyanaltıların və şirniyyatların hazırlanması üçün istifadə olunur. Bundan əlavə, Cheescake-in hazırlanmasında orijinal reseptlərin dəyişməz …
Sezar salatına xüsusi ləzzəti sous verir. Evdar.az sezar salatı üçün dadlı sous reseptini təqdim edir. Sezar Salatı Üçün Dadlı Sousun Tərkibi: 3 ədəd yumurta 1 çay qaşığı xardal 1,5 …
Soğan marmeladına konfitür və ya mürəbbə də deyilir. Mahiyyət eynidir – bu nə marmelad deyil, nə mürəbbə, nə də konfitür. Bu sousdur. Adətən qırmızı soğandan …
Yaz-yay fəslinin ləziz giləmeyvəsi çiyələkdən evdar xanımlar mürəbbə hazırlayır, şirniyyatda istifadə edir. Çiyələk saplağından isə desert və salatlarınızda istifadə edə biləcəyiniz dadlı sirkə hazırlaya bilərsiniz. …
Azərbaycan mətbəxinin yağlı yeməklərini müəyyən ədviyyatlar, turş souslar, müxtəlif otlar və göyərtilərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Xüsusilə qışda müxtəlif əlavələrə ehtiyac artır. Nardança da mətbəximizin …
Ajvar-Balkan mətbəxinin şirin qırmızı bibərdən hazırlanmış tərəvəz qəlyanaltısıdır. Bu ləziz qəlyanaltı çox funksionladır. İstər çörəyin üzərinə yaxıb yeyə , istər ətlə süfrəyə verə bilərsiniz. Evdar.az …
Vinegret (Vinaigrette) ən qədim fransız souslarından biridir. Fransızca sirkə mənasını verən “vinaigre” sözündən götürülmüş bu söz (vinaigrette) adından da göründüyü kimi sirkə və bir növ …
Hər şeyi ədviyyatlı sevirsinizsə, evdə hazırlanmış almalı xardal ən sevdiyiniz ət sousuna çevrilə bilər. Mağazada satılan sadə klassik xardaldan fərqli olaraq, ev şəraitində hazırlanmış almalı …
Mayonez müxtəlif salatların, qəlyanaltıların, ət yeməklərinin tərkib hissəsi olan ən məşhur souslardan biridir. Ancaq xoş bir daddan əlavə, sənaye sousu çox faydalı olmayan tərkibi ilə …